DRAMATISK: Kampen mellom Cosmos og Herd endte med at politiet måtte ta hånd om situasjonen. Foto: HERD
DRAMATISK: Kampen mellom Cosmos og Herd endte med at politiet måtte ta hånd om situasjonen. Foto: HERD

Norway Cup: Norske gutter ble slått og sparket av russiske spillere

Politiet: - En gutt fikk mulig ribbeinsbrudd

FOTBALL

Det russiske laget Cosmos fikk det ikke som de ville - og gikk til voldelig angrep på gutter fra det norske Herd-laget. Nå blir russerne utestengt fra Norway Cup.

  • Marie Moen Kingsrød
Publisert: Oppdatert: 03.08.16 22:27

Herd sitt gutter 14 sjuerlag spilte fotballkamp mot det russiske laget Cosmos onsdag da spillet utviklet seg til en voldelig kamp. Cosmos er Norway Cups eneste russiske lag.

– Det var helt sykt! Jeg har aldri sett noe lignende, sier Jørgen Ljoså, som forelder til et av barna på Herd-laget, til Sunnmørsposten, som først omtalte hendelsen.

– Vi møtte et lag med svært store spillere. To til tre minutter ut i kampen, under en corner, sparker den russiske keeperen en av våre spillere rett ned og får direkte rødt kort. De virket uforstående til dette, og det tok ganske lang tid før keeperen motvillig gikk av banen og de fikk på plass en ny keeper, forklarer Ljoså.

Les også: Norway Cup-trener etterforskes for fem tilfeller av seksuelt krenkende atferd

Slått og sparket ned

Da kampen var i gang igjen skal russerne ha fortsatt med det voldsomme spillet med både slag og spark mot de norske guttene, ifølge Ljoså.

Dommeren forsøkte å roe dem ned, men det var ikke mulig.

– Da vi ledet 2-0 løper den utviste spilleren inn på banen og tar et karatespark mot en av våre spillere. Vi står vantro og ser på og løper inn på bana for å prøve å stoppe det. Da finner russerne tak i nærmeste Herd-spiller, sparker, slår og springer etter dem.

Sunnmørsposten pratet også med treneren, Trond Lervik, som var sjokkert over hendelsen.

– Det var en del spillere som ble slått ned og sparket etter at dommeren blåste av kampen. Vi er fortsatt ganske «shaky» etter det som skjedde, så vi trenger tid til å roe oss ned, sier Lervik.

Skal du på Norway Cup? P-avgiften doblet for en uke

Politiet tilkalt

Herd fikk til slutt spillerne sine av banen, og Cosmos stakk av fra stedet. Politiet ble kontaktet, og kom når russerne ikke lenger var tilstede.

– Jeg føler det var flere tøffe taklinger i starten av kampen som minnet mer om overfall. Vi visste fra andre som hadde møtt dem at de spilte veldig tøft, men vi hadde aldri trodd det skulle gå så langt. Vi er sjokkert over det som har skjedd, sier han.

Treneren sier til Sunnmørsposten at han håper ledelsen i Norway Cup tar dette alvorlig.

– Guttene er redd for at russerne skal møte opp igjen. Jeg håper virkelig dette blir tatt på alvor.

VG har pratet med Lervik i telefon etter hendelsen, og han kan fortelle at situasjonen har stabilisert seg noe.

– Vi krysser fingrene for at det har gått bra med alle, men en av guttene klager over brystsmerter, sier treneren.

Politiet bekrefter til VG at hendelsen fant sted, og at en gutt har mulig ribbeinsbrudd.

– Vi fikk melding klokken 14.15 om et russisk lag som var veldig agressive. Det hadde vært et slagsmål og kampen hadde blitt stoppet. Jeg har ingen detaljer, men vi hadde to patruljer på stedet som fikk kontakt med begge lagene, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Rune Hekkelstrand, til VG.

– Flere av guttene hadde fått blåveis, og en hadde mulig brudd i ribbeinet. Men dette har vi ikke fått bekreftet av ambulansepersonell. Vi følger opp dette videre.

Norway Cup utestenger Cosmos

Klokken 21.39 onsdag kveld melder Norway Cup at Cosmos utestenges fra Norway Cup og ilegges en bot på 2000 kroner.

«Avgjørelsen er endelig og kan ikke ankes. I tillegg har Norway Cup besluttet at Cosmos er uønsket i Norway Cup og vil bli bortvist fra våre kamparenaer. Informasjon om dette er gitt til politiet og ytterligere sanksjoner kan skje hvis dette ikke overholdes», heter det i pressemeldingen.

Her kan du lese mer om