Ancelotti om signeringen av Ødegaard: – Jeg var ikke interessert

I sin nye bok «Quiet leadership» skriver tidligere Real Madrid-manager Carlo Ancelotti (57) at det aldri var i hans interesse å hente Martin Ødegaard (17) til klubben.

  • Lillian Holden

Artikkelen er over tre år gammel

– Da Real Madrid bestemte seg for å signere en gutt fra Norge, 16 år gamle Martin Ødegaard, tenkte jeg: «Jeg bryr meg ikke om han kommer eller ikke, for han kommer ikke til å spille for meg nå», skriver Ancelotti i boken.

Den havnet i butikkhyllene i mai, og ifølge NRK er Ødegaard viet plass blant Ancelottis bokstaver. Den tidligere Real-manageren fikk sparken i klubben 25. mai i fjor.

Da hadde han akkurat gitt Ødegaard sine første og hittil eneste minutter for Real Madrids A-tropp i La Liga - en drøy halvtime som innbytter mot Getafe.

Hvor spiller Ødegaard neste sesong? Her er fire ulike scenarier

– Ikke interessert

Ødegaard ble hentet til Real Madrid i januar 2015, etter en intens og lang drakamp mellom de aller fleste av Europas største klubber. I boken sin avslører Ancelotti at han aldri hadde noe ønske om å hente den 16 år gamle norske kometen, siden Ødegaard uansett ikke ville være en spiller han kunne bruke i sin tid som manager.

– Han kan bli en av verdens beste spillere etter at jeg er ferdig, men jeg var ikke interessert i signeringen, fordi det ikke var viktig for min jobb. Klart, da han kom behandlet jeg ham med den samme respekten som jeg ville gitt enhver ung spiller, men hvorfor skulle jeg ønske å være involvert i rekrutteringen av ham? Han ble hentet for framtiden, for andre managerer etter meg.

Da Ødegaard hadde sine første dager i Real Madrid i januar 2015, var Ancelotti til stede under 16-åringens første pressekonferanse i klubben. Da uttalte han at han var svært fornøyd med at Ødegaard til slutt hadde valgt å komme til Madrid, og at unggutten hadde kvaliteter som ville passe bra i klubben.

Ancelotti fikk spørsmål om han trodde Ødegaard kunne konkurrere med stjerner som James Rodriguez og Isco, og svarte følgende:

– Ødegaard er ung, vi må være tålmodige med ham. Han har gode kvaliteter, men må nok vente en liten stund. Når han er 16 år er det ikke enkelt å utfordre disse.

Husker du? Pappa Ødegaard til VG: – Vi er heldige som får oppleve dette

Presidentens valg

I boken sin skriver Ancelotti at han ikke alltid hadde så mye han skulle sagt når det gjaldt hvilke spillere som kom eller dro fra Real Madrid, men at det var hans jobb å få laget til å fungere med de spillerne og verktøyene han hadde.

Det gjaldt også Ødegaard.

– Hvis presidenten bestemte seg for at den norske gutten skulle spille tre kamper med A-laget som et PR-framstøt, ville jeg finne en måte å få det gjort på. Hvis presidenten ville selge Xabi Alonso måtte jeg ha akseptert det også, beskriver Anclotti.

Ødegaards første halvannet år i Real Madrid har blitt omtrent som Ancelotti spådde. Selv om han fikk sin debut i det som ble managerens siste kamp i klubben i fjor vår, har det ikke blitt flere minutter på A-lagsgresset for 17-åringen.

Les også: King mener Ødegaard må spille voksenfotball nå

Mulig utlån på gang

Han har spilt for Castilla på tredje nivå i Spania, og i år kjempet laget om opprykk fra Segunda B. Det lyktes de ikke med, og etter den siste kampen skrev sportsavisen Marca at Ødegaards tid som Castilla-spiller er over.

«Sannheten er at Ødegaard ikke har utviklet seg som forventet. Men han er bare 17 år, så Real Madrid ønsker ikke å miste ham. Å trene med førstelaget og spille med andrelaget tilfredsstiller derimot ikke behovene lenger», meldte storavisen.

Flere klubber skal ha henvendt seg til Real Madrid i håp om å få i stand en utlånsavtale, deriblant Hamburg. Marca tror det er en slik løsning som blir den mest aktuelle til slutt.

«Det mest sannsynlige alternativet er å dra på utlån for å få spilletid på et førstelag, enten i spansk liga eller i utlandet», melder de.

Sett denne? Godset drømmer om å låne Ødegaard

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder