NETTKJENNING: Lillestrøms Erling Knudtzon (nr to fra venstre) har scoret mot Brann. Malaury Martin (8), Bonke Innocent og Bassel Jradi er Lillestrøm-spillerne som skal være med på feiringen. Brann-spillerne er Ruben Kristiansen (tv), keeper Piotr Leciejewski, Vadim Demidov og Sivert Heltne Nilsen. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

«Tippeligaen» forsvinner som navn

Siden 1990 har øverste nivå i norsk fotball hatt navnet Tippeligaen. Nå er det snart historie.

Artikkelen er over tre år gammel

Forbundsstyret i Norges Fotballforbund skal ta den endelige beslutningen, men navneendringen bekreftes av Leif Øverland i Norsk Toppfotball (NTF) overfor Bergens Tidende.

– Vi er i en prosess med nytt liganavn på fotballens øverste nivå fra 2017, sier han til avisen.

Navneendringen vil skje selv om Norsk Tipping skulle fortsette som sponsor for ligaen.

Les også: Siem slutter i NFF - får toppjobb i FIFA.

NFF og Norsk Toppfotball tenker seg en løsning á la det engelske «Barclays Premier League» der navnet inneholder både sponsoren og et varig navn på ligaen, uansett sponsor.

– Det er altfor tidlig å si hva navnet blir. Fotballen ønsker å eie liganavnet sitt og å ha med partnere. Dette er Norsk Tipping informert om, sier Øverland til Bergens Tidende.

Les også: Infantino hyllet Siem etter valgseieren i FIFA.

Den nåværende avtalen med Norsk Tipping er bare på ett år. Hva som skjer videre, er uklart. Bakgrunnen for den kortsiktige avtalen var NFF og NTFs beslutning om å selge TV-rettighetene til norsk fotball til Discovery. Norsk Tipping var misfornøyd med at fotballen solgte til et TV-selskap som lar utenlandske bettingselskaper kjøpe reklame.

Vi skulle svært gjerne sett at rettighetene ble solgt til aktører som er lojale mot reklameforbudet, det vil si loven som forbyr utenlandske bettingselskaper å markedsføre seg i Norge, sa Norsk Tipping-sjef Torbjørn Almlid den gang.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder