Praktscoring ikke nok for Norge: – Et utrolig viktig poeng

ULLEVAAL (VG) (Norge-Østerrike 2-2) Norge så ut til å kontrollere inn sin femte strake seier i EM-kvalifiseringen. Men det endte med poengdeling på Ullevaal.

  • Hans-Kristian Rangnes

Artikkelen er over tre år gammel

Et praktskudd fra distanse fra Maren Mjelde og en herlig heading fra Isabell Herlovsen så ut til å være nok til å sikre Norge sin femte strake seier i EM-kvalifiseringen. Men Laura Feierssinger ødela den norske festen fem minutter før slutt.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

Allikevel ligger det norske laget bra an til å komme seg til EM. Norge og Østerrike har begge 13 poeng, men Norge har en kamp mindre spilt.

– Vi skal rote det godt til om vi ikke klarer å komme oss til EM nå. Sånn sett er det viktig at vi ikke tapte i dag. Det er lov å si at nå skal vi til EM, sier målscorer Isabell Herlovsen.

– Det er et viktig poeng. Men det er en skuffende prestasjon. Nå må vi bare holde hodet kaldt og vinne neste kamp, sier Ada Hegerberg.

Hardtarbeidende østerrikere ga Norge kamp fra starten av. Norge hadde ikke sluppet inn mål så langt i kvalikken og slapp ikke Østerrike til noenting i åpningen. Men så etter 13 minutter sendte Nina Burger Østerrike foran med 1-0 etter en forferdelig tabbe av Nora Holstad Berge. Stopperen skal bare bredside et langt oppspill inn til Ingrid Hjelmseth, men ballen lander isteden hos Burger som chippet elegant over en utrusende Hjelmseth.

– Vi er trygge på våre midtstoppere. De har gjort en kjempejobb og kommer til å gjøre opp for seg. Vi stoler fullt og helt på den bakre fireren vår, sier landslagssjef Roger Finjord.

Men så kom kaptein Mjelde med en perlescoring før Herlovsen snudde kampen for Norge.

De norske jentene gikk aggresivt ut i varmen på Ullevaal. Allerede etter syv minutter lå ballen bak Østerrikes keeper Manuela Zinsberger. Norges største stjerne Ada Hegerberg hadde en enkel jobb med å bredside inn ballen fra en halvmeter. Men scoringen ble annulert for offside.

Før kampen hyllet toppfotballsjef Nils Johan Semb den ferske Champions League-vinneren.

– Hun har alt. Hun er norges Zlatan, sa Semb til stor jubel fra publikummet på Ullevaal.

Les også: Høgmo og fotballgutta hyller Ada Hegerberg

GOD KLEM: Et fantastisk skudd av Maren Mjelde ble godt tatt i mot av Ada Hegerberg. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Stor tabbe

Norge dominerte totalt i åpningen, men på sin første målsjanse tok Østerrike ledelsen.

Så ti minutter etterpå slår de norske jentene tilbake. Hegerberg legger igjen til Maren Mjelde som lader slegga. Kapteinen banker til fra 18 meter og i hjørnet. En fantastisk scoring.

– Det kjentes veldig bra ut. Jeg konsentrerte meg bare på å treffe ballen rett. Det var deilig å se den gå inn, sier kaptein Mjelde.

Like etterpå viste Hegerberg klasse når hun vender av en spiller før hun rapper til. Bare en god redning hindret norsk ledelse. Så mister Norge helt initiativet og Østerrike styrer kampen, uten å skape de store målsjansene.

De norske jentene startet andre omgang som de gjorde første. De tar kommandoen og får betalt etter 57 minutter. Andrine Tomter slår et nydelig innlegg på pannebrasken til Isabell Herlovsen, som styrer ballen i det lengste hjørnet. Norge har snudd kampen.

Les også: Hegerberg tok «en Solskjær» etter finalescoring

Gjestene ga aldri opp å få med seg et poeng fra Ullevaal. Ti minutter før slutt skulle nok Østerrike ha utlignet. Burger sto helt alene på ti meter, men hun banket ballen langt over.

Det så ut til å gå mot en ny norsk seier, men så dukket altså Feiersinger opp.

– Det skal være unødvendig at vi mister initativet i kampen. Vi må klare å være nøye og styre dette inn. Det er et utviklingsområde i dette laget her, sier Finjord.

Norge møter Wales borte tirsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder