Orlov sendte Brann til midlertidig tabelltet: Brann-trener Nilsen: – Nå skal vi kose oss et par timer og se på tabellen

BERGEN (VG) (Brann – Bodø/Glimt 1-0) Jakob Orlov og Brann sendte Bodø/Glimt ned fra tabelltoppen i Tippeligaen.

  • Fredrik Tombra
Publisert:

Tippeliga-oppgjørene mellom Brann og Bodø/Glimt har aldri endt 0-0. Den statistikken sørget Jakob Orlov for å la stå allerede etter åtte minutter. Svensken, som senest i forrige serierunde ble vraket, utnyttet en forsvarsglipp av Martin Bjørnbak og satt iskaldt 1-0 bak Hannes Haldórsson i Glimt-målet.

– Vi står opp i 95 minutter og gjør det bra hele laget, sier en beskjeden matchvinner til VG.

Om spisskampen som førte til forrige helgs vraking, er han lite pratevillig.

– Man må jobbe på og gjøre sitt beste på treninger for å spille. Det skal være konkurranse, sier svensken.

Målet skulle vise seg å bli kampens eneste, og dermed vipper Brann Bodø/Glimt ned fra tabelltoppen i Tippeligaen.

– Nå skal vi sitte og kose oss et par timer og se på tabellen, sier en lattermild Lars Arne Nilsen til VG etter kampen. – Det er tidlig, men vi har utnyttet det at de beste lagene ikke har kommet i gang ennå. Det har vi utnyttet maksimalt, fortsetter Brann-treneren hakket mer alvorlig.

LES OGSÅ: Slik har Huseklepp forandret seg

Høyrekjøring

MATHCVINNER: Jakob Orlov gratuleres av Vadim Demidov (t.v.) og Sivert Heltne Nilsen (t.h.) etter scoringen. Foto: Marit Hommedal NTB scanpix

Det meste i første omgang handlet om Jakob Orlov og Branns høyreside. Anført av Amin Nouri, Deyver Vega og Daniel Braaten i ny indreløperrolle, terroriserte de rødkledde Glimt-back, Emil Jonassen.

– Vi har jobbet med høyresiden på trening. Av og til ser du bare at her er det et eller annet, og det er vanvittig artig. Vi kjente det på onsdag. Her har vi en relasjon!, sier Brann-treneren til VG.

VG LIVE: Les utfyllende referat her!

Costaricanske Vega tok på seg danseskoene etter drøyt halvspilt 1. omgang og dro av et par Glimt-spillere før han avsluttet rett på Haldórsson. Påfølgende corner resulterte i nok en god sjanse for Orlov, men uten tellende resultat. Før halvtimen var spilt vartet Orlov nok en gang opp med en god avslutning, etter frisparkinnlegg fra Vega.

– Vega var strålende. Han går tom etterhvert, men leverte i dag og leverte sist. Det gjelder bare å få ham klar for 90 minutter, sier Brann-treneren om den costaricanske høyrekanten.

Nouri og Vega fortsette å produsere muligheter for de rødkledde ut omgangen. Erik Huseklepp fikk også sjansen, men løp først i offside etter fremspill av Fredrik Haugen og plasserte ballen rett på Haldórsson når han fikk muligheten igjen.

Bodø/Glimt var heldig som kun stod oppført med et mål mot etter én omgang. Sett bort fra et par hjørnespark, produserte gjestene ingenting. Uten en våken målvakt kunne det sett atskillig styggere ut før pause.

– 1. omgang er bra, men vi blir litt slitne i den andre. Det må vi finne ut av hvorfor, mener Brann-treneren.

Brann-publikummet virket å være fornøyd med underholdningen, men selv etter fire kamper uten tap ønsket ikke Lars Arne Nilsen å bidra til ytterligere optimisme.

– Det betyr bare at vi ikke har tapt på fire kamper. Neste er Rosenborg borte, avslutter den sindige Brann-treneren.

FORRIGE RUNDE: Karadas ødela Riises hjemmedebut: - Forbannet

Leciejewski hindret Glimt-utligning

Glimts første farlighet kom først etter drøyt timen spilt, men Piotr Lecijewski fikk vippet Glimt-frisparket over tverrliggeren. Ikke lenge etter fikk de nok en gang muligheten til å utligne ved frispark, men også da var den polske Brann-keeperen på pletten. De gulkledde holdt trykket oppe og kun en meget god Leciejewski sørget for at stillingen forble 1-0, etter at Jevtovic kom alene med polakken.

Glimt så betydelig farligere ut fremover, men det var fortsatt futt i Braaten, som strøk stolperoten i det 72. minutt.

Med kvarteret igjen å spille var det Trond Olsen som i sin 300. Tippeliga-opptreden fikk muligheten. Venstrekanten mottok et glimrende innlegg fra Jevtovic, men klarte ikke å overliste den edderkopparmede polakken i Brann-målet.

Polakken ble stående stille en time, før han hyppig måtte ut i aksjon i 2. omgang. .

– Når man passerer 30 år er det lettere å lese spillet. Vi spilte veldig godt i 1. omgang, men når vi ikke scoret i første halvdel av 2. omgangen visste jeg at vi måtte falle ned. Bodø/Glimt skapte ikke sjanser gjennom eget spill, men av våre feil, bedyrer Leciejewski.

– Er du "verdens beste keeper"?

– Jeg skulle ønske det, sier Leciejewski med et bredt glis.

Glimt trykket på mot slutten, men maktet aldri å score, selv etter flere gode muligheter.

– Kampen for vår del blir preget av målet imot, som var litt unødvendig. Vi har våre sjanser, og jeg synes vel at vi fortjente en scoring, men ok; dette var dagen det ikke gikk for vår del, sier en noe skuffet, men fattet Aasmund Bjørkan, som er trener for Bodø-laget.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder