BESTE LAG I EUROPA: Ada Hegerberg jubler med lagvenninnene etter scoring mot Wolfsburg i Champions League-finalen. Foto: Stefano Rellandini Reuters

Hegerberg kan få «Europas beste»-pris – tror Ronaldo vinner herrekåringen

Når herrenes Champions League-gruppespill trekkes i Monaco torsdag, sitter Ada Hegerberg (21) og Cristiano Ronaldo (31) i salen. Begge kan bli kåret til årets spiller i Europa.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Man har samlet topp-6 i Europa. Jeg setter pris på å være her fordi jeg har blitt lagt merke til. Det blir stort å være sammen med dem (Bale, Griezmann, Ronaldo), men det er ikke det som gjør dette STORT – det er å være der selv, beskriver Ada Hegerberg til VG.

Den norske spissen bøttet inn mål da Lyon tok «The Treble» (vinner av liga, cup og Champions League) forrige sesong, og det plasserer 21-åringen i et heller fotballfint selskap i Monaco torsdag kveld.

UEFAs forholdsvis nye pris «Best Player in Europe Award» skal deles ut. Hegerberg er nominert sammen med sin tidligere lagvenninne Amadine Henry og sin nye lagvenninne Dzsenifer Marozsán. På herresiden står det mellom Gareth Bale, Antoine Griezmann og Cristiano Ronaldo. Lionel Messi er altså ikke funnet god nok denne gangen.

Husker du? Hegerberg tok en Solskjær etter finalescoringen

– En bekreftelse

Prisen går til den beste herre- og kvinnespilleren som spilte for en europeisk klubb i 2015/16.

Hegerberg svarer «det er vanskelig for meg å si» når det gjelder den feminine vinneren, mens hun er mer tydelig når det gjelder den maskuline.

– Det er vanskelig å komme utenom Ronaldo. Han har vunnet både EM og Champions League. Griezmann har også hatt et fantastisk år, men med to finaletap går det nok ikke, sier Hegerberg.

Les også: Hockeyspiller etterforsket for seksuell trakassering, men politiet pekte på at kvinnen hadde veldig store bryster

– Hva betyr det for deg å være nominert?

– Det er selvfølgelig kult. Samtidig er det en bekreftelse på at man er i toppen, og det gir bare enda mer motivasjon når det gjelder hvilke steg jeg kan ta videre.

– Er personlige priser viktige eller handler det bare om å vinne med laget?

– Man spiller for laget, og det er det som gir deg noe. Det er ingenting som kommer til å overgå Champions League-seieren. Men det er bekreftelse på jobben man har gjort. Jeg har kommet meg helt i toppen blant Europas beste. Likevel har jeg mye mer å gå på. Det gir meg bra selvtillit, og jeg vil bare bli enda mer knallhard med meg selv fremover.

RONALDO-JAAA! Cristiano Ronaldo etter finaleseieren over Frankrike i sommerens fotball-EM. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Hun får besøk av mamma Gerd og planlegger en rolig da i Monte Carlo før det blir prisutdeling og herrenes Champions League-trekning på kvelden. Da får vi blant annet svaret på hvem Leicester skal måle fotballkrefter mot.

– Jeg er her på grunn av hardt arbeid over mange år. Det er ikke bare å stå på en scene med topp tre i Europa. Vi hadde en utrolig sesong i fjor, og det blir enda tøffere i år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder