EGENPRODUSERT DUO: Paul Pogba og Jesse Lingard feirer scoring mot Feyenoord i Europa League i november 2016. Foto: Carl Recine Reuters

Her er Manchester United best i Premier League-klassen

Fem lag var bedre enn Manchester United i Premier League forrige sesong, men på ett område var klubben desidert best.

The Telegraph har laget en oversikt over hvilke akademier som produserte spillerne med flest spilte Premier League-minutter forrige sesong.

Der topper Manchester United. Riktignok har ikke alle spilt for Uniteds A-lag, men dette er spillere som har gått gradene i United-akademiet, og som totalt spilte 44 055 minutter forrige sesong.

Det er mer enn dobbelt så mye som nummer to på listen. Tottenham-akademiet, med Harry Kane i spissen, produserte spillere som var på banen i 21 668 minutter i 2016/2017-sesongen.

Mourinho: Tottenham er vinneren av overgangsmarkedet

Saken fortsetter under klippet hvor katastrofestraffer og Martial-magi var noen av ingrediensene da Manchester United slo Real Madrid natt til mandag:

Liverpool dårligst av topplagene

For José Mourinhos menn var Paul Pogba, Marcus Rashford og Jesse Lindgard de som fikk mest spilletid i egen klubb.

I tillegg bidro også Burnley-duoen Tim Heaton og Michael Keane, samt Leicester-duoen Danny Drinkwater og Danny Simpson sterkt til å føre United-akademiet til topps på statistikken.

Se hele rangeringen i egen faktaboks.

Byrival Manchester City er nummer tre på listen. Det er imidlertid ikke spillere i lyseblått som hjelper på statistikken. Daniel Sturridge (Liverpool), Ben Mee (Burnley) og Kasper Schmeichel (Leicester) er spillerne fra City-akademiet som noterte seg for mest spilletid i forrige sesong.

Kelechi Iheanacho var den eneste fra eget akademi som fikk spilletid under Pep Guardiola forrige sesong, skriver Telegraph.

United-spiller Marcus Rashford viste klasse i U21-oppgjøret mot Norge i september i fjor:

Videre er Ajax (10), Feyenoord (11), Barcelona (12), Genk (16), Sporting Lisboa (18) og Schalke 04 (20) de ikke-engelske klubbene på listen.

Av topp åtte-klubbene i Premier Leauge kommer Liverpool klart dårligst ut. Med 8753 spilte minutter for deres akademispillere er de 17. beste klubb på rangeringen.

Raheem Sterling stod for over en fjerdedel av Liverpool-totalen, mens Jordan Ibe (Bournemouth), Trent Alexander-Arnold (Liverpool) og Martin Kelly (Crystal Palace) også bidro.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder