Morata debuterte med assist da Chelsea tapte for Bayern München

(Chelsea – Bayern München 2-3) Bayern München scoret tre mål og rundspilte Chelsea i første omgang. Det var nok til å sikre seieren, til tross for en slurvete andre omgang.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Etter Bayern Münchens ydmykende 0-4-tap for AC Milan, klarte de å slå tilbake i påfølgende treningskamp mot regjerende Premier League-mester Chelsea.

Og det revansjelystne Bayern-laget gikk ut i hundre fra start av, og tok umiddelbart føringen i kampen.

For selv om det «bare» var en treningskamp, var det ikke mye som tydet på at Chelsea var laget som slapp inn tredje færrest mål under fjorårets gullsesong. For etter bare en halvtimes spill lå de under 0-3, takket være tre vakre scoringer fra tyskerne.

Lekne tyskere

Først ut var den rutinerte høyrebacken Rafinha. 31-åringen har ikke mer enn 15 mål siden han slo gjennom på seniornivå i 2002, men da han sendte Bayern i føringen, så det ikke ut som han hadde gjort annet enn score mål.

Fikk du med deg? Martial-magi da United slo Real Madrid

HOLDT LEKESTUE: Bayern München gjorde mer eller mindre akkurat som de ville mot Chelsea. Foto: Edgar Su Reuters

Fra drøye 30 meters hold banket han til, og klistret ballen helt nede ved stolperoten. Chelsea-målvakt Thibaut Courtois strakte seg med alle sine 199 centimeter, men måtte se seg slått av brasilianerens suser.

Seks minutter senere var det Thomas Müllers tur til å skrive seg på scoringslisten for den regjerende Bundesliga-mesteren. Lekkert forarbeid av Franck Ribéry sørget for at Müller doblet ledelsen. Samme mann økte til 3–0 etter halvtimen spilt, på enda vakrere vis.

Les også: Stygg Pedro-smell da Chelsea ga Arsenal juling

Müller fikk ballen fra nysignerte Corentin Tolisso på midtbanen, gikk hele veien frem til 20 meter, før han i ekte David Beckham-stil, skrudde ballen i lengste kryss.

Chelsea reduserte da Marcos Alonso banket ballen i mål like før pause.

Målgivende start

Det var mye spenning knyttet til Alvaro Moratas debut, og etter drøye 62 minutter fikk spanjolen entre banen for første gang i Chelsea-blått. Det så egentlig ut til å bli andre omgangs store høydepunkt.

Les også: Chelsea-kjøpet roses av motstanderne

Det var en skikkelig Jekyll & Hyde-kamp fra Bayern München, som var totalt overlegne i første omgang, men de tyske gigantene klarte ikke å opprettholde dominansen i andre omgang. I stedet skulle Chelsea skape spenning på slutten.

Fire minutter før slutt reduserte Michy Batshuayi etter markeringssvikt på en dødball, men å komme tilbake fra å ligge under med tre mål ble litt for mye for London-klubben.

DEBUTERTE: Chelsea-fansen fikk se Álvaro Morata i aksjon. Foto: Reuters Reuters

Debutanten Morata var anonym, men fikk vist seg frem da han stusset ballen til Batshuayi, som satte inn Chelseas andre scoring. Chelsea-fansen fikk dermed et lite glimt av hvorfor de betalte 750 millioner kroner for ham.

Morata er nok unnskyldt, med tanke på at han nylig sluttet seg til Chelseas tropp i Asia.

Det endte dermed 3-2 til Bayern München, som sikret sin første seier i Asia.

Overgangsvinduet: Mourinho avslører sommerplanene

Mens treningskampene spilles på løpende bånd, nærmer det seg seriestart i både Tyskland og England. Chelsea serieåpner lørdag 12. august mot Burnley, mens Bayern åpner mot Bayer Leverkusen fredag 18. august.

I videovinduet under kan du se ydmykelsen Bayern München ville revansjere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder