GALAXY-STJERNE: Ola Kamara sier til VG at han trives veldig godt i California. Foto: LA Galaxy Insider

Kinesisk klubb ville gjøre Kamara til en av tidenes dyreste norske spillere

Ola Kamara (28) kunne blitt en av tidenes dyreste norske fotballspillere da kinesiske Henan Jianye kom på banen, men LA Galaxy takket nei til det lukrative tilbudet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Ola Kamara hadde knapt rukket å slå seg til ro hos sin nye arbeidsgiver før den kinesiske klubben Henan Jianye la inn et bud på nordmannen.

Etter det VG erfarer var budet på over 35 millioner kroner, og dersom klubben hadde akseptert og Kamara selv takket ja, ville han fått over 20 millioner kroner i året.

les også

Kamara ut mot USA-kritikk: – Bare tull

Hadde overgangen gått i boks ville Kamara blitt den 9. dyreste norske spilleren i historien.

To nei fra to nordmenn

Kamara sier selv til VG at han bare fokuserer på den kommende sesongen.

– Jeg er fornøyd i Galaxy, understreker han.

Henan Jianye er samme klubb som forsøkte å hente Ohi Omoijuanfo fra Stabæk tidligere denne uken. I hans tilfelle godtok klubben budet, men Ohi sa selv nei, til Stabæk-ledelsens fortvilelse.

Selv byttet Kamara ut Ohio og Columbus Crew med California og Los Angeles Galaxy i januar, og natt til mandag norsk tid skal han, Jørgen Skjelvik og Galaxy sesongåpne hjemme på StubHub Arena mot Portland Timbers.

les også

Jan Åge Fjørtofts sønn draftet av MLS-klubb: – Dette var et mål og en drøm

Det er ikke akkurat overraskende at Galaxy takket nei:

I sin forhåndsomtale av den kommende MLS-sesongen, omtalte MLS-analytiker Matt Doyle den norske spissen som Galaxys viktigste forsterkning til sesongen hvor de skal revansjere det forferdelige fjoråret, og 28-åringen har vist gode takter i oppkjøringen.

Han har i tillegg høstet ros fra lagkameratene Romain Alessandrini og Giovani dos Santos, som tidligere har spilt for henholdsvis Marseille og Barcelona.

– Han er en bra person og en veldig god spiss. Vi trenger en som kan både score og servere, og jeg tror han kan utrette store ting her, sier Alessandrini til LA Galaxy Insider.

Kamaras nye angrepsmakker, dos Santos, omtaler ham som en «killer».

les også

Zlatan kobles til David Beckhams MLS-klubb: – Kommer kanskje etter hvert

– Han er fantastisk. Bevegelsene hans er alltid gode, og han er dødelig foran mål.

Det er altså det kinesiske Henan Jianye går glipp av ved å ikke få akseptert budet på Kamara, som scoret 19 mål for Columbus Crew forrige sesong.

Natt til mandag kan han fortsette å vise seg frem, når han spiller sin første offisielle kamp for klubben.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder