DUELLEN: Ingen manager har bedre statistikk mot Pep Guardiola (t.h.) enn Jürgen Klopp (t.v.). Foto: OLI SCARFF / AFP

Alsaker: Derfor har Klopp god uttelling mot Guardiola

Onsdagens kvartfinale i Champions League mellom Liverpool og Manchester City ligger an til å bli et fyrverkeri. Manchester City har virket ustoppelige denne sesongen, men Øyvind Alsaker mener Jürgen Klopp (50) har en filosofi som effektivt kan stoppe de lyseblå.

Publisert:

– Jeg holder vel Manchester City som knepen favoritt. Men jeg så Liverpool herje med City og påføre dem sesongens første tap i ligaen. Så jeg vil si det er et ganske jevnt utgangspunkt, sier TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker.

Begge lagene elsker å angripe. Mellom seg har de scoret hele 163 mål denne sesongen.

– Dette er to lag som kommer til å gi gass. Det er veldig åpent. Med mindre det blir en storseier i kveld, lever det godt inn mot neste kamp også, mener Alsaker.

Vi følger kampen live her!

Da lagene møttes i Manchester i september i fjor vant Manchester City hele 5–0. Men Klopp har vist at han også kan vinne på Etihad, da Liverpool vant 4–1 høsten 2015. I tillegg vant Liverpool lagenes forrige møte, da det ble 4–3 på Anfield i januar.

– Det blir spennende å se hva de har lært av kampene mot hverandre. Manchester City ble stressa mot Liverpool sist. Har de lært av det? Holder Liverpool samme, aggressive trykk?

les også

Er denne nordmannen verdens galeste Liverpool-supporter?

Pluss content

Manager-duellen

Klopp er manageren med best statistikk mot Pep Guardiola, med seks seire på tolv kamper med Borussia Dortmund og Liverpool mot Guardiolas Bayern München og Manchester City. Guardiola har fem seire, bare én kamp har endt uavgjort.

– Det speiler litt hva de står for fotballmessig. Begge har en tydelig filosofi. Klopps filosofi med enorm intenst og det høye presset er ofte effektivt mot Peps filosofi: bruker ballen mye, og spiller med stor risiko. Jeg tror det er litt av forklaringen på at Klopp har en god score mot han, sier Alsaker.

USTOPPELIG: Mohamed Salah har vært suveren for Liverpool denne sesongen. Her har han sendt dem i ledelsen mot Crystal Palace på Selhurst Park. Foto: GLYN KIRK / AFP

les også

Matip trolig ferdig for sesongen: – Et stort slag for Liverpool

Nøkkelspillerne

Mohamed Salah og Kevin De Bruyne kan begge bli avgjørende for hvilket av lagene som tar seg videre til semifinalene. Salah står med utrolige 37 mål og ti målgivende pasninger så langt i sin første sesong for Liverpool. De Bruyne har levert elleve mål og 20 målgivende.

– Sjelden har det vært to så verdige kandidater til årets spiller (i Premier League). Salah gjør jo mål i hver eneste kamp. Hans betydning er åpenbar. De Bruyne er den store, kreative kraften i City-laget, sammen med (David) Silva, sier Alsaker, og fortsetter:

ASSIST-KONGEN: Kevin De Bruyne leverer nok en assist, her fra helgens oppgjør mot Everton. Foto: PAUL ELLIS / AFP

– Fernandinho, Silva og De Bruyne har 26 kamper sammen denne sesongen og vunnet 25. Klarer Liverpool stoppe det? I tillegg har City enormt med tempo fremover i Sané, Sterling og Jesus. Hvordan løser van Dijk og Lovren de problemene? Hvis de tre fremme hos Liverpool er på sitt beste blir det nok å gjøre for City-forsvaret også. Begge lag tar risiko, begge er mulig å straffe. Hvem har de heftigste kontringene, og hvem har best intensitet uten ball?

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder