Helten Bent overnattet på sykehus

Stjernesmellen

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg - Juventus 1-1) Bent Skammelsrud (35) endte sin jubelkveld på Lerkendal i en sykehusseng. Mens lagkameratene feiret, lå han i stabilt sideleie i garderoben - helt utslått av en albue i sluttminuttene.

Artikkelen er over 19 år gammel

Rosenborgs midtbanegeneral svarte på Nils Arne Eggens kritikk etter kampen mot Porto (1-2-tap) med å spille en klassisk strålende kamp mot Juventus.

Det dramatiske oppgjøret så ut til å ende med Juventus-seier da både treverket og Arni Gautur Arason til slutt måtte gi tapt - og Alessandro del Piero ga Juventus ledelsen fem minutter før slutt.

Men Rosenborg kom tilbake, og Skammelsrud dundret inn utligningen fra straffemerket to minutter før slutt. Da hadde han i forkant slått en delikat silkepasning til Harald Brattbakk. Alene med keeper ble Brattbakk felt, og Rosenborg fikk det utligningsmålet de så inderlig trengte.

Masse klapp

Gjennom Rosenborg-lege Ketil Holen får VG vite at Bent Skammelsrud klarte å glede seg over storkampen, selv om han måtte tilbringe natten på sykehus - trolig med hjernerystelse.

- Han fikk så mange klapper på skulderen for straffesparket og kampen da han dro, at jeg er sikker på at han klarer å glede seg over dette, sier Holen til VG.

Rosenborg viste kjapt at laget hadde ristet av seg den skuffende åpningskampen mot Porto. RBK viste tidvis glimrende angrepsspill, selv om laget slet med å skape store sjanser. Harald Martin Brattbakks kanonskudd som traff Lilian Thuram og gikk over, var det klart nærmeste de kom mål før pause.

Juventus var noe hvassere de siste 20 meterne i en jevnspilt 1. omgang. Gianluca Zambrottas knallharde skudd føk like utenfor, og Fabian O'Neill burde hatt straffe da Bent Skammelsrud dyttet ham over ende alene med keeper.

Italienerne hadde tre skudd på innsiden av stolpene i 2. omgang. Men Rosenborg var heller ikke borte. Anført av Ørjan Berg og Skammelsrud på midten - begge meget gode kampen igjennom - kom laget tilbake i sluttminuttene.

Med ti mann

Dramatikken ble ikke mindre da Rosenborg måtte lose inn 1-1 med ti mann de siste to, tre minuttene av kampen. Alle bytter var unnagjort da Bent Skammelsrud møtte albuen til Enzo Maresca.

TV-bildene viser at det neppe var med vilje. Skammelsrud nærmest løp på Marescas albue. Men det så veldig stygt ut.

- Det så stygt ut da det skjedde, og det ser ikke noe bedre ut nå, sa Rosenborg-trener Ola By Rise kort tid etter kampen. Hverken han eller Nils Arne Eggen ville si at albuen var tilsiktet, men Eggen skjelte ut Alessio Taccinardi på TV. Rosenborg-sjefen modererte seg etterpå og måtte innse at Taccinardi uansett var uskyldig.

Ola By Rise forteller at Skammelsrud lå utslått på legebenken med drakten på lenge etter at de andre spillerne var ferdig skiftet og i ferd med å gjøre intervjuer.

Ved godt mot

Så ble han kjørt til Regionsykehuset i Trondheim.

- Bent er ved godt mot. Han er våken og klar, men har tegn som jeg har valgt å tolke som lett hjernerystelse. Derfor ligger han til observasjon i natt på nevrokirurgisk avdeling, sier Holen til VG.

- Vi skal ta en ny vurdering onsdag, og hvis det viser seg å være en hjernerystelse, så er han ute i maks en uke, sier Holen.

- Har han brudd i nesen?

- Det er vanskelig å si. Han ble truffet i overkant av nesen, svarer Holen.

- Så han selv hva som skjedde?

- Han husker både duellen og albuen. Jeg tror ikke han mistet bevisstheten, sier Holen.

Hvis Bent Skammelsrud har brukket nesen, må han finne seg i å bruke ansiktsmaske en periode, men RBK-legen tror fortsatt han er klar for spill allerede mot Lyn til helgen.

Nils Arne Eggen var selvsagt strålende fornøyd med Skammelsruds innsats.

- Kjempegod! fastslo Eggen.

- Var det dette du håpet på da du kritiserte ham etter Porto-kampen?

- Det vil jeg ikke si noe om, sier Eggen og smiler lurt, før han legger til:

- Men vi har jo gjort sånn før, da vet du . . .

PS! Det er tredje gang Rosenborg møter Juventus på hjemmebane i Champions League. Alle kampene har endt 1-1.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Les også

 1. Drama på overtid

  TRONDHEIM (VG) Her blir Marcelo Salas taklet av Harald Brattbakk - og keeper Arni Gautur Arason stuper etter ballen…
 2. Trosset legen

  TRONDHEIM (VG) Rosenborg-lege Torbjørn Grøntvedt ville ikke ha Erik Hoftun på banen, men midtstopperen lot seg overtale…

Mer om

 1. Champions League
 2. Rosenborg BK

Flere artikler

 1. Eggen: - Vi var heldige

 2. I den 8. himmel

 3. Eggen varsler endringer

 4. Skade-drama to dager før «årets kamp»

 5. Rosenborg slet mot Bryne

Fra andre aviser

 1. Uavgjort i avskjedskampen

  Aftenposten
 2. Målløst på Nadderud

  Aftenposten
 3. Uavgjort for Rosenborg

  Aftenposten
 4. Flere endringer mot Viking

  Aftenposten
 5. Flere endringer mot Viking

  Bergens Tidende
 6. Uavgjort for Rosenborg

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no