Robbie Williams viste fingeren under VM-åpningen

FOTBALL

Den britiske popstjernen Robbie Williams (44) fikk mye kritikk for å stille opp på Russland-VMs åpningsseremoni. Så svarte han på kontroversielt vis.

Publisert: Oppdatert: 14.06.18 18:25

Williams opptrådte under åpningsseremonien i Moskva før torsdagens kamp mellom Russland og Saudi-Arabia. Under den siste sangen, «Rock DJ», leverte han øyeblikket som har satt fyr på sosiale medier.

«Pimpin' ain't easy, Most of them fleece me, But I did this for free», sang Williams i stedet for originalteksten som i stedet avsluttes med «Every night, Pimpin' ain't easy».

Så viste han fingeren rett i kamera.

Gesten tolkes som et svar på kritikken Williams har vært offer for i forkant av konserten. Den britiske forretningsmannen og menneskerettighetsforkjemperen Bill Bowder refset tidligere denne uken Williams for å støtte Vladimir Putins regime.

– Det er mange måter å tjene penger på, Robbie Williams, men å selge sjelen din til en diktator burde ikke være en av dem. Skam deg, skren Bowder på Twitter.

Men Williams hevder altså at han ikke selger noe som helst, ettersom han angivelig «gjorde det gratis». Det stemmer ikke, ifølge The Guardian, som skriver at 44-åringen skal ha fått hundretusenvis av pund for å stille opp.

Flere britiske politikere har kritisert VM-opptredenen.

– Det er overraskende og skuffende å høre at en så stor britisk artist som Robbie Williams, som har bidratt i menneskerettighetskampanjer og i LHBT-miljøet, tydeligvis har gått med på å få betalt av Russland og FIFA for å synge i VM-åpningen, sier Stephen Doughty ifølge The Guardian.

Williams er ikke den eneste engelskmannen som har fått oppmerksomhet for å vise fingeren i det siste. I september havnet den engelske landslagsprofilen Dele Alli i trøbbel da han viste fingeren til lagkamerat Kyle Walker under en England-kamp mot Slovakia i september.

Det har Walker, som sammen med Alli er på plass i Russland med den engelske VM-troppen, valgt å spøke med på Twitter: «Så hyggelig av Robbie å si hei til Dele Alli», skriver forsvarsspilleren.

Her kan du lese mer om