Eirik Horneland presentert som RBK-trener: – Jeg var emosjonelt utslitt

TRONDHEIM/OSLO (VG) Eirik Horneland går inn i Rosenborg-jobben på en offensiv måte, men 43-åringen innrømmer at bråket rundt overgangen fra Haugesund påvirket ham.

– Jeg er veldig takknemlig for å få oppgaven. Vi vil skape et Rosenborg som er sterkt hjemme og som skal hevde seg ute i Europa, sier Horneland under pressekonferansen onsdag.

Han tar sikte på å ta Rosenborg ut i europaspill.

les også

Slik blir Rosenborg under Horneland

Pluss content
Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Visjonen om Champions League har visket mer og mer vekk, men jeg tror du må våge å ha visjon om Champions League. Du må våge å ha tro på den og snakke om den, for at det kan gå, sier en svært blid Horneland.

Han varsler at Rosenborg skal være best trent.

– Du må ha en voldsom motor. Spesielt i Europa. Jeg har sett i år at Rosenborg ikke har vært like bra trent. Det må opp. Vi må være overlegne fysisk i serien.

les også

172 dager på leting: Slik ble Horneland RBK-trener

– Emosjonelt utslitt

Etter flere dagers strid mellom Rosenborg og Haugesund, ble Horneland klar for Rosenborg mandag. Trønderne betalte rundt tre millioner kroner for Horneland, etter det VG erfarer.

– Jeg var emosjonelt utslitt. Det ble en lang jul. Jeg ble veldig glad da det gikk i orden, sier Horneland.

– Jeg tror alle spilte sin rolle i det spillet. Det er uproblematisk for meg, men jeg er veldig glad for at det ordnet seg til slutt, fortsetter Horneland.

– Dette er et stort ansvar jeg er fullt klar til å ta. I Rosenborg får du ikke tid. Du må levere fra dag én, sier 43-åringen, som her gikk på trynet:

Vil høre på Eggen

Han er den ellevte RBK-treneren siden Nils Arne Eggen ga seg. Horneland vil ta imot råd fra RBK-høvdingen.

– Jeg møtte nylig Eggen på sykehuset etter en operasjon. Den lidenskapen han viste... Da skjønte jeg hvorfor de oppnådde de resultatene. Jeg kommer til å bruke han på best mulig måte og er veldig glad for at han vil overføre sin kunnskap til oss, sier Horneland.

43-åringen ble spurt om hvilken formasjon han ville velge. 4–3–3 ligger i Rosenborgs kultur.

les også

Trenerstriden løst: Haugesund slipper Horneland umiddelbart

– Det er en voldsom vinnermentalitet her. RBK har hatt en uredd fotballkultur med store resultater. Når det kommer til tallkombinasjon kommer vi til å spille med tre sentrale midtbanespillere, sier Horneland.

Han fikk spørsmål om hvordan han og assistent Karl Oskar Emberland skal håndtere RBK-stjernene:

– Ofte er det de beste spillerne som har likt seg best under oss, svarte Horneland, som omtalte treffet med Eggen «det sterkeste øyeblikket på lang tid»:

Svarte på supporter-skepsis

Stig Inge Bjørnebye, sportslig leder i RBK, snakket varmt om klubbens nye trener.

– Jeg er veldig glad for å avslutte denne prosessen med den kandidaten vi mener passer best til å ta oss fremover, sa Bjørnebye.

Supporterklubben Kjernen uttrykte skepsis mot å ansette Horneland.

– Jeg tror det er sunt. Vi (han og assistent Emberland) er et litt ukjent blad. Det er naturlig for Rosenborg. Vi skal få de over på vår side etter hvert, sier Horneland.

Kåre Ingebrigtsen fikk sparken sist sommer. Nederlandske Rini Coolen ledet laget til serie- og cupgull.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder