Solskjær-bragd på Wembley: – Dette er det ekte Manchester United

LONDON (VG) (Tottenham – Manchester United 0–1) Seiersrekken til Ole Gunnar Solskjær (45) i Manchester United er intakt etter seks kamper. Det kan han takke keeperen David de Gea (28) for.

 • Arilas Berg Ould-Saada
 • Herman Tinius Folvik
 • Geir Juva

Artikkelen er over ett år gammel

«Dette handler ikke om meg. Det handler om spillerne», sa Solskjær før sin første virkelig store utfordring i jobben, og han fikk så til de grader rett. Det handlet spesielt om én spiller: Uniteds spanske burvokter.

– Vi måtte vinne i dag om vi skulle ta igjen Tottenham. Syv poeng opp er mulig. Denne seieren var enorm. Det var fantastisk, sier Solskjær på pressekonferansen.

Få siste nytt om Ole Gunnar Solskjær og Manchester United i vår Solskjær-spesial!

les også

Dette var vakker galskap, Solskjær

– Slike seirer gir selvtillit. Vi har fantastisk selvtillit. Vi har også blitt bedre bakover og vi har verdens keeper, sier Solskjær.

Keeperen gir ære tilbake til Solskjær.

– Ole har gitt oss positivitet. Vi spiller veldig bra nå. Vi er virkelig sterke. Vi vet hvordan vi skal kontrollere kampene og skape sjanser. Dette er det ekte Manchester United, sier de Gea til Sky Sports.

– Jeg vet hvorfor jeg er her og hva jobbeskrivelsen min er. Og jeg gjør det jeg kan for å hjelpe laget. Vi forventer å vinne hver kamp, sier Solskjær til Sky Sports.

les også

Pochettino vs. Solskjær: Hvem er best for United?

Rashford-mål

Etter at Marcus Rashford, strålende servert av Paul Pogba, hadde sendt United i ledelsen etter en meget god United-omgang, sto de Gea som en levende vegg i mål og stoppet den ene avslutningen etter den andre fra Harry Kane & Co.

Tottenham hadde elleve avslutninger på mål i andre omgang, mange av dem gigantiske målsjanser, men de Gea reddet alt.

Tangerte klubbrekord

Ole Gunnar Solskjær har nå tangert Sir Matt Busbys klubbrekord for flest strake serieseirer fra ansettelse, nemlig fem. I neste seriekamp, hjemme mot Brighton førstkommende lørdag, kan han passere Busby som bare fikk uavgjort i sin sjette ligakamp høsten 1946 (1-1 mot Chelsea). Solskjær er med seier i sine seks første obligatoriske kamper Uniteds beste manager i den kategorien.

Arsenal, som lå åtte poeng over dem da Solskjær tok over, er tatt igjen etter bare fem seriekamper.

– Resultatene viser at vi gjør det veldig bra. Jeg tror han er fornøyd med laginnsatsen vår, særlig i dag mot en veldig tøff motstander. Vi viste at vi har personlighet. Vi vil gjøre det bedre enn vi gjorde tidligere i sesongen. Jeg tror Solskjær er fornøyd med oss, sier Nemanja Matic til VG.

les også

David de Gea hylles etter oppvisningen mot Tottenham: - Sensasjonell

Kontringer

Et av nøkkelspørsmålene før storoppgjøret var om United-forsvaret, som over lengre tid har vært lagets svake ledd, kunne hamle opp med Tottenhams stjernespekkede løperrekke med Son Heung-min og Harry Kane i spissen.

Men det var Tottenhams bakre firer som hadde flest spørsmål å stille seg da lagene gikk inn til pause: Med unntak av en svak Harry Winks-avslutning og et offside-annullert Kane-mål var det United som sto for sjansene på Wembley.

Ofte var oppskriften den samme: Lynraske kontringer mot et høytliggende Tottenham-forsvar som hadde enorme problemer med å håndtere farten til Jesse Lingard, Anthony Martial og – mest av alt – Marcus Rashford.

les også

Solskjær lo av eget Rashford-bilde: – Han har alt

Det var slik åpningsmålet skulle komme, anført av de to offensive spillerne som har imponert mest under Solskjær: En elendig pasning av Kieran Trippier endte hos Paul Pogba som umiddelbart sendte en vidunderlig langpasning i bakrom til Rashford. Han avsluttet presist fra skrått hold, forbi Hugo Lloris, og feiret sin fjerde scoring på fem seriekamper med Solskjær som sjef.

Den norske manageren traff med taktikken fra start: United varierte høyt og lavt press, var nådeløst på hugget hver gang en kontringsmulighet dukket opp, og klarte å ta ankeret Harry Winks og playmaker Christian Eriksen ut av kampen.

LYKKE TIL: « … med å ta jobben min». Foto: Matthew Peters, Manchester United

Veggen de Gea

Det var et langt livligere Tottenham som startet andre omgang, men vertene fikk smertelig erfare hvor frustrerende det kan være å møte et lag som har de Gea i mål.

Spanjolen stoppet alt. Da Alli spilte gjennom Kane som avsluttet fra skrått hold, leverte han en enorm beinparade. Minuttet senere var han ute i full strekk og avverget en god Alli-heading. Og da de Gea holdt en Kane-heading fra kort hold i fast grep, måtte Spurs’ stjernespiss bare riste oppgitt på hodet.

Men det villeste var fortsatt i vente for burvokteren fra Madrid. Alli fikk Tottenhams største sjanse da han mottok en gjennombruddspasning og hadde god tid alene med de Gea, men igjen stoppet keeperen det som riktignok var en ganske dårlig plassert avslutning.

les også

Solskjær om Kane: – En som ikke brenner en sjanse

De Gea fulgte opp med en ekstrem beinparade på en avslutning av Toby Alderweireld før han strødde salt i Kane-såret ved å holde et velplassert frispark i fast grep. Et drøyt kvarter før slutt kastet han seg og stoppet enda en farlig Alli-avslutning – det niende skuddet på mål fra Tottenham i andre omgang.

Han kronet verket med en kjemperedning på Kanes siste forsøk for kvelden.

– Vi kontrollerte første omgang. I andre omgang satte de press på oss, men vi forsvarte oss bra. Jeg følte meg veldig bra med de to første redningene. Det var en bra kamp, sier de Gea til Sky Sports.

Premier League

SVUTMP
1Everton33008359
2Leicester City22007256
3Arsenal22005146
4Liverpool22006336
5Crystal Palace32015326
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Premier League
 3. Manchester United
 4. Tottenham Hotspur FC
 5. Mauricio Pochettino

Flere artikler

 1. David de Gea hylles etter oppvisningen mot Tottenham: – Sensasjonell

 2. Solskjær beseiret Mourinho: – En av våre beste kamper

 3. Solskjær-festen fortsetter etter ny storseier: – Det er slik vi ønsker å spille

 4. Marerittkveld for Solskjær: – Strekker hendene i været

 5. Sjekk den oppturen: Tallene som viser Solskjær-effekten i United

Fra andre aviser

 1. Solskjærs enorme Wembley-fest: – Dette er det ekte Manchester United

  Aftenposten
 2. Tjærnås: «Scoringen viste mye av forskjellen på Manchester United før og etter managerskiftet»

  Aftenposten
 3. Solskjær kan glise etter en perfekt romjul

  Aftenposten
 4. Solskjærs drømmestart fortsetter – tangerte Premier League-rekord med ny triumf

  Aftenposten
 5. Manchester United-stjerne roser Solskjær: – Det er helt annerledes

  Aftenposten
 6. Solskjær fikk ros for taktikken, men Hangeland mente han lærte en viktig lekse

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no