Bamba-perle sørget for årets første borteseier for Kristiansund

(Odd-Kristiansund 1–2) Etter fem bortekamper uten seier, lyktes det for Kristiansund i forsøk nummer seks borte mot Odd etter en nydelig scoring av Daouda Bamba.

– Jeg er glad for lagets del og min egen del, sier Bamba til Eurosport.

I 80. minutt satte Bamba bånn gass. Da hang ikke Vegard Bergan og Steffen Hagen, som spilte sin 400. kamp i Odd, med i det hele tatt.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Alene med keeper Sondre Rossbach var Bamba like kald og elegant i avslutningen, som han var rå og rask i raidet. Bamba lobbet ballen vidunderlig vakkert forbi Odds sisteskanse til 2–0. Etter kampen kysset ivorianeren gresset.

– Det er talent. Du må ha talent for å gjøre det, sier Bamba og gliser.

Bamba har nå scoret syv ganger denne sesongen.

– Ferdighetene han har er ekstreme. Jeg ville ikke byttet han mot en annen spiss i Eliteserien, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen.

VGLIVE: Vi fulgte kampen direkte

1–0 kom ved Bendik Bye som fikk stå alene på første stolpe etter corner fra Stian Semb Aasmundsen syv minutter tidligere.

les også

Ranheim fikk juling av Glimt - «Årets bom»-kandidat fra Riksvold

Redusering tente håpet

Tre minutter før slutt reduserte innbytter Bilal Njie, som var i hardt vær sist helg, med en heading fra kloss hold, men scoring nummer to kom aldri for Odd. Vebjørn Hoffs skudd fra 16 meter var ikke nok til å overliste McDermott.

Det sørget for Kristiansunds første borteseier i Eliteserien denne sesongen. Etter fire seirer hjemme på rad sa det stopp for Dag-Eilev Fagermos gutter i Skien. Både Odd og Kristiansund har nå 16 poeng på 9.- og 10. plass.

– Det er Odd dessverre litt som vi er nå. Vi er ustabile. Vi kunne ledet med to-tre. Vi gjør store feil bakover, sukker Fagermo til Eurosport.

– Vi har hatt litt stang ut en periode. Men vi vet at står man på nok hver gang, så snur det. Den siste uken har vært fantastisk, sier Michelsen.

Odd-sjanser

Odd hadde flest sjanser i kampen, og fikk to store etter 65 minutter. Først banket Espen Ruud til på en volley fra høyresiden av 16-meteren som Sean McDermott reddet. Få sekunder senere prøvde Tobias Lauritsen seg fra venstresiden, men Kristiansund-keeperen stoppet unggutten.

Før pause kom Fredrik Nordkvelle og Lauritsen til hver sin heading etter innlegg, men begge forsøkene til Odd-spillerne gikk over. Daouda Bamba kom til Kristiansunds eneste sjanse i første omgang med et skudd som Sondre Rossbach avverget med en benparade.

Snytt for straffe?

Odd burde også hatt straffe, ifølge Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud. Nikita Baranov hadde først håndtak i drakten til Elbasan Rashani. Så noen minutter senere kunne det se ut som han rev ned Lauritsen på en Odd-corner.

– Det er utrolig at det ikke blåses straffe der, mente Tosterud.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder