PÅ VEI TIL LONDON: Pierre-Emerick Aubameyang skal bytte ut Dortmund-gult med Arsenal-rødt. Foto: PAUL HANNA / X00122

Britisk avis: Aubameyang klar for Arsenal – setter ny overgangsrekord

Arsenal skal ha blitt enige med Borussia Dortmund om en overgang for spissen Pierre-Emerick Aubameyang (28).

Det melder The Guardian. Det samme gjør journalist i Sky Sports, Fabrizio Romano.

Den britiske avisen skriver at Arsenal setter ny overgangsrekord med kjøpet av spissen fra Gabon. The Gunners blar angivelig opp 63 millioner pund – drøye 700 millioner kroner for spissens tjenester.

les også

Mkhitaryans Aubameyang-melding får Arsenal-fansen oppspilt

De skriver samtidig at Aubameyang vil heve 2 millioner kroner i uken i London. 29-åringen skal være enig med Arsenal om en kontrakt som strekker seg over 3,5 år.

Gjenforenes med Mkhitaryan

Arsenal og Borussia Dortmund skal ha inngått en avtale – men ingenting kommer til å offentliggjøres eller bekreftes før Bundesliga-klubben har fått på plass en erstatter.

Men alt tyder på at at Aubameyang blir Alexis Sánchez’ erstatter. Chileneren sluttet seg til Manchester United forrige uke. Motsatt vei gikk Henrikh Mkhitaryan, og hans melding til Aubameyang har fått supporterne til å drømme om et storkjøp.

Som nå ser ut til å være i boks, og de to - som for alvor fant tonen i Borussia Dortmund - gjenforenes i den engelske hovedstaden.

les også

Alexis Sánchez debuterte med assist mot lille Yeovil

Tyske Bild skrev i helgen at Arsenal-direktør Ivan Gazidis var i Dortmund for å få i land en avtale, og Dormtund-direktør Hans-Jörg Watzke bekreftet også at Arsenal har forhørt seg om spilleren.

Den lynhurtige spissen har scoret 98 mål på 144 kamper i tyske Bundesliga, og før han sluttet seg til Borussia Dortmund, noterte han seg for 41 scoringer på 120 kamper for Ligue 1-klubben Saint Etienne.

I tillegg har han i løpet av 32 Champions League-kamper notert seg for 16 nettkjenninger.

Borussia Dortmund skal ha tre Aubameyang-erstattere i kikkerten:

Chelsea-spiss Michy Batshuayi, Arsenals Olivier Giroud, og tidligere Köln-spiss Anthony Modeste, som til daglig spiller i kinesiske Tianjin Quanjian.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder