NY KLUBB: Xherdan Shaqiri signerte for Liverpool i sommer. Foto: CARL RECINE / Reuters

Ekspert skeptisk til Liverpool-kjøp: – Ikke arbeidsnarkoman

Liverpool har fått mye ros for sommerens overgangsvindu, men det er ikke alle som er helt overbevist.

les også

VGs Premier League-tips: Derfor kan kun Liverpool true City

Med kjøpene av keeper Alisson, den defensive midtbanespilleren Fabinho, den strålende boks-til-boks-spilleren Naby Keita og backup-signeringen Xherdan Shaqiri kommer Liverpool utvilsomt styrket ut av overgangsvinduet.

Det er mye av grunnen til at VG i sesongens tabelltips anser dem som Manchester Citys eneste virkelige utfordrer til gullet i Premier League.

Men det er ikke alle som er helt overbevist over alle signeringene. Tidligere Liverpool-spiller Phil Thompson er usikker på om Shaqiri har det som skal til for å lykkes.

– Han er en spiller, som vi vet, som kanskje ikke er en arbeidsnarkoman slik Klopp skulle ønske det, sier Thompson ifølge Daily Mail.

– Mye å by på

– Han kan ende opp som en «Balotelli-signering», sier Thompson som refererer til da Liverpool hentet den kontroversielle italieneren i 2014 og kun fikk fire mål på 28 kamper i retur.

Thompson åpner likevel for at Shaqiri kan bli en suksess.

– Han kan jo bli en «Sadio Mané-signering også», og det er poenget. Han har kanskje noen problemer rundt seg, men han har mye å by på: Dødballer, cornere, han leverer baller inn i farlige områder. Han kommer til en klubb der forventningene er mye større enn i Stoke, sier den tidligere Liverpool-spilleren.

Shaqiri har imidlertid vist seg frem fra sin beste side i sesongoppkjøringen. Allerede i Liverpool-debuten leverte han en vanvittig brassescoring mot Manchester United.

VGs tips: Enkel Liverpool-seier

Sesongoppkjøringen tyder på at Jürgen Klopps menn er klare for seriestart: De har vunnet syv av ni treningskamper og scoret imponerende 26 mål, inkludert flere kamper mot tøff motstand. De mangler Dejan Lovren og trolig Fabinho, men laget er likevel betydelig styrket fra forrige sesong.

Mot et West Ham-lag som har gjort et lovende overgangsvindu, men som trenger tid til å komme i gang med et nytt lag og ny manager (Mauricio Pellegrino), tror vi det meste ligger til rette for en strålende Liverpool-start på sesongen.

Vi anbefaler et spill på Liverpool-seier med minst to måls margin til 1,60 i odds. Kampen vises på TV 2 Sport Premium, spillestopp er klokken 14.25.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder