BØTTELØFTER: Lionel Messi med det synlige beviset på at Barcelona vant den spanske supercupen.
BØTTELØFTER: Lionel Messi med det synlige beviset på at Barcelona vant den spanske supercupen. Foto: JON NAZCA / X02457

Nå er Lionel Messi tidenes mestvinnende Barcelona-spiller

FOTBALL

(Sevilla – Barcelona 1–2) Lionel Messi (31) er vant med å skrive historie. Søndag kveld gikk han inn i historiebøkene som tidenes mestvinnende spiller i Barcelona.

Publisert: Oppdatert: 13.08.18 08:23

Søndag kveld sikret Barcelona sesongens første trofé, da katalanerne slo Sevilla 2–1 i Supercopa de España-finalen. Det ble en historisk kveld for Lionel Messi.

Med kapteinsbindet rundt armen løftet han sitt 33. trofé med Barcelona, som betyr at han passerer klubblegenden Andrés Iniesta i antall trofé vunnet. Dermed er han i en alder av 31 år tidenes mestvinnende spiller i den tradisjonsrike Barcelona-trøyen.

– Jeg kan ikke forestille meg hvordan Messi har det akkurat nå, sa Barca-manager Ernesto Valverde etter kampen.

– Hvis det var noen som skulle nå en slik milepæl var det han. Det er utrolig. Det er passende at det er han som har rekorden. Vi håper det ikke stopper her, og at han fortsetter å vinne.

Bak Messi og Iniesta på trofélisten, følger Gerard Pique og Sergio Busquets med sine 28 trofé, deretter Xavi med 25.

Messi kom ikke på scoringslisten i finalen, men fikk god hjelp av stjerneskuddet Ousmane Dembélé. Kalenderåret til 21-åringen blir bare bedre og bedre.

Drømmetreff

Det har vært noen innholdsrike måneder for den unge franskmannen. Han ble seriemester og cupmester med Barcelona i mai, verdensmester med Frankrike i juli, og matchvinner i Supercopa de España-finalen denne søndagskvelden i august.

På stillingen 1–1 og med ti minutter igjen av kampen, hamret han ballen i mål–via tverrliggeren–fra drøye 20 meter. Det finnes verre måter å sikre et trofé på, og Dembélé fikk en velfortjent gratulasjon av lagkamerat Lionel Messi.

Messi var ikke på sitt beste i denne kampen, og da passet det bra for katalanerne at Dembélé tok tak. Messi skulle imidlertid – som vanlig – være involvert i en scoring.

Mer om det senere.

For første gang i den spanske supercupens historie skulle trofeet deles ut etter bare én – ikke to kamper. Det var Barcelona som til slutt stakk av med trofeet. Dette var deres 13. triumf i turneringen.

Det var imidlertid Sevilla som kom best i gang.

Benyttet seg av VAR

Pablo Sarabia sendte Sevilla i ledelsen etter bare ni minutter. Spanjolen ble spilt fri av Luis Muriel før han plasserte ballen kontrollert i det lengste hjørnet bak Marc-Andre ter Stegen.

Kampens dommer, Carlos Del Cerro Grande, fikk beskjed på øret at Sarabias scoring ikke skulle avvinkes for offside, og dermed har sommerens VM-fenomen – VAR – blitt offisielt tatt i bruk i Spania.

Barcelona skulle imidlertid slå tilbake etter 42 minutters spill. Det er nesten alltid farlig når Messi stiller seg opp for å ta frispark, og dette forsøket var intet unntak.

Argentineren – som nå er Barcelonas kaptein – gikk for skudd i keeperhjørnet, men traff stolpen. På returen var imidlertid Gerard Pique, som enkelt satte ballen i det tomme buret.

Tolv minutter før full tid kom altså avgjørelsen, med Dembélés drømmetreff, som ga Barcelona en fin start på sesongen.

Det kunne fort ha blitt ekstraomganger, da ter Stegen lagde straffe i det 89. minutt, men den tyske målvakten gjorde opp for seg ved å redde forsøket fra Wissam Ben Yedder.

Her kan du lese mer om