Bale scoret i serieåpningen da Real Madrid vant

(Real Madrid - Getafe 2–0) En ny Real Madrid-æra ble sparket igang i La Liga, for første gang på ni år uten Cristiano Ronaldo. Mot Getafe var det derimot få som hadde grunn til å savne portugiseren.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Spørsmålet hvordan Real Madrid skulle klare seg uten Ronaldo, som ble solgt til Juventus i sommer, var på alles lepper før serieåpningen mellom de to Madrid-lagene.

Gareth Bale har scoret Real Madrids første mål de tre siste sesongene, og etter kvarteret holdt waliseren på å gjøre det igjen. Men stupheadingen etter et innlegg fra Marcelo smalt i tverrliggeren og ut.

Dramatisk Serie A-debut for Ronaldo: Sendte keeper ut på båre

I stedet var det backen Dani Carvajal som sendte hjemmelaget i ledelsen, med hodet, etter 19 minutters spill.

Etter salget av Ronaldo har den ferske Real Madrid-treneren Julen Lopetegui kun hentet den unge backen Álvaro Odriozola som eneste utespiller. I mellomtiden har Marco Asensio (22) har blitt utpekt som Ronaldo arvtager på venstrekant.

Og etter 50 minutter viste han hvorfor han kan bli en ny yndling for Real Madrid-supporterne. Han stjal ballen fra Getafes sisteforsvarer Djene Dakonam, tok med seg ballen til dødlinjen og slo inn.

På bakerste stolpe dukket Bale opp og skjøt inn sitt første for sesongen og Real Madrids andre for kvelden.

Asensio burde også fått et soleklart straffespark etter 75 minutter, da han ble dyttet over ende i boksen av Getafes Bruno. Selv om VAR (videodømming) er innført i årets La Liga-sesong benyttet ikke kamplederen seg av den muligheten.

Thibaut Courtois har vært det nærmeste Real Madrid har vært en stjernesignering denne sommeren, da han kom fra Chelsea for rundt 320 millioner kroner. Men som mot Atletico Madrid i supercupfinalen, ble belgieren henvist til benken til fordel for Keylor Navas.

Costarikaneren fikk ikke stort å gjøre, ettersom Getafe kun maktet ett skudd på mål.

Dermed har både Real Madrid og erkerivalene Barcelona tatt tre poeng i serieåpningen. Lørdag la Lionel Messi og Co listen med 3–0 over Alaves i katalanernes serieåpning. Mandag avsluttes runden med Valencia - Atletico Madrid og Athletico Bilbao - Leganes.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder