TALENT: Morten Spencer er klar for å dra på samling med det engelske G15-landslaget.
TALENT: Morten Spencer er klar for å dra på samling med det engelske G15-landslaget. Foto: Privat

Norsk fotballtalent tatt ut på engelsk U-landslag: – Norge vet om ham

FOTBALL

Morten Spencer (14) har både norsk og engelsk pass. Moren Heidi tipset Norges Fotballforbund om sin talentfulle fotballsønn, som nå er tatt ut på Englands G15-landslag.

Publisert:

Spencer er til daglig en del av Sunderlands ungdomsakademi. Han er vokst opp i England, men har norsk mor, og derfor både norsk og engelsk statsborgerskap, og ifølge moren Heidi Lunde Spencer snakker han også «ganske bra norsk»

Det var godt spill i en internasjonal turnering rundt påske som gjør at han nå har blitt tatt ut til en samling med det engelske G15-landslaget i begynnelsen av august. Gjennom samme turnering fikk han også en skoavtale med Adidas, forklarer moren Heidi.

Hun har også kontaktet NFF for å informere om at sønnen har norsk statsborgerskap, og at det dermed kan være aktuelt med spill for Norge, men forteller at hun ikke har fått noe svar.

– Vet om ham

Landslagssjef for G15 til G17, Erland Johnsen, bekrefter at han har sett videoer av Spencer, og vet om ham.

– Men han er kun 14 år, hans årgang har ikke første landslagssamling før neste år, så får vi se da, svarer Johnsen på spørsmål om 14-åringen.

Har skrevet avtale med Sunderland

Moren Heidi Lunde Spencer som er oppvokst i Asker følger sønnens utvikling på fotballbanen tett.

- Han er en veldig kreativ spiller og like god med begge føtter. Han spiller mest på venstre kant, men kan også spille offensiv midtbane, forklarer hun.

Spencer som ble født i Darlington startet å spille fotball i Marton FC, før han ble hentet til Sunderland, hvor nå går inn i sin sjette sesong. Planen er at han skal fortsette i den engelske klubben, som hadde sitt A-lag i Premier League frem til 2017.

Moren forteller at Spencer i sommer skrev under på en scholarship-avtale med Sunderlands akademi. Den avtalen begynner først om to år når han er 16 år.

Her kan du lese mer om