DOMMERPRAT: Daniel Fredheim Holm i dialog med dommer Tom Harald Hagen under Åråsen-oppgjøret mot Lillestrøm 2. september. Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Fredheim Holm innrømmer «telletabbe» - mister Rosenborg-kampen

VALLE (VG) Daniel Fredheim Holm (33) må se søndagens storoppgjør mot Rosenborg fra tribunen. Takket være en tabbe, innrømmer Vålerenga-spilleren.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg hadde ikke helt kontroll. I fjor var det karantene etter tre gule kort, i år er det etter fire kort. Jeg var ikke helt klar over hvor mange jeg hadde. Det er surt, sier Fredheim Holm til VG etter tirsdagens regntunge treningsøkt på Intility Arena i hovedstaden.

Deila: - Ingen problem

Han fikk, helt korrekt, gult kort da han sparket ned Erling Knudtzon bakfra i lokaloppgjøret mot Lillestrøm før landslagspausen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Fredheim Holm-taklingen var helt unødvendig, siden Knudtzon vendte «hjemover», og den ble satt inn et drøyt kvarter før slutt. Det var 33-åringens fjerde gule for sesongen. Matchen endte 1-0 til Vålerenga.

Her er taklingen han angrer på:

Nå ryker det TVNorge-sendte supersøndagsoppgjøret mot Rosenborg, der Fredheim Holm hadde et par fine sesongen, i 2011 og 2012.

– Jeg hadde gjort noe annet hvis jeg visste at jeg måtte stå over mot Rosenborg. Men gjort er gjort, sier han om taklingen.

Gullkampen: VG følger innspurten i Eliteserien dag for dag

les også

Brann-supportere provosert av kampflytting: – Det er respektløst

VIF-stopper Jonatan Tollås Nation må også stå over mot Rosenborg. Han fikk sitt sjette gule kort for sesongen.

– Det er nok av spillere her som har lyst å spille. Det er ingen problem. Vi har en bra og bred stall. Vi skal slå Rosenborg gjennom den måten vi opptrer på til vanlig. Det har vi muligheten til. Vi må bare være den beste utgaven av oss selv, sier Vålerenga-trener Ronny Deila.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder