Eliteserieåpningen er utsatt: – Risiko for skade på spillerne

TRONDHEIM/OSLO (VG) Baneforholdene på Ranheim gjør at Eliteserien ikke starter lørdag. Dommeren mener baneforholdene på Ranheim er farlige for spillerne.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Tre timer før kampstart klokken 18.00 bekreftet Branns sportssjef Rune Soltvedt til Eurosport at han hadde varslet Norges Fotballforbund om at de opplevde kunstgresset så dårlig at det måtte vurderes på nytt om kampen burde spilles.

– Vi er redd spillerne våre skal bli skadet. Vi føler det er rett å påpeke det slik, sa han til Eurosport.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

75 minutter før kampstart kom bekreftelsen på at kampen er utsatt.

– Til syvende og sist er det dommeren på kampdag som tar en avgjørelse på baneforholdene. I dag er de ikke gode nok til å spille. Banen er i en slik befatning at det er fare for skade på spillere, sier dommer Espen Eskås til VG.

les også

Nilsen kritiserer NFF for avgjørelsen

Han forklarer at telen i bakken har gjort at det flere steder et forhøyninger, harde partier og kanter i kunstgresset. Derfor mener han at det ikke er forsvarlig å spille kamp på Extra Arena lørdag.

Mener kampen burde vært spilt

Daglig leder i Ranheim, Frank Lidahl, er ikke enig i Eskås’ avgjørelse om å utsette kampen.

– Vi mener det fint hadde vært mulig å spille kamp i dag, sier han til VG.

Det er en tydelig skuffet Ranheim-leder som møter VG inne på Ranheims hjemmebane. Lørdag 10. mars skulle være deres gjensyn med norsk fotballs øverste nivå siden 1956, men isteden ender dagen i utsettelse og oppstyr rundt baneforholdene.

– Det er en blanding av følelser og et forsøk på å være fornuftig også. På den emosjonelle siden er dette en festdag for Ranheim. Det er utsolgt stadion og masse folk som har brukt tre måneder på å klargjøre banen til i dag, sier han.

les også

Eliteseriespillernes dom: Denne banen er verst

Pluss content

VG møtte trenerlegenden Nils Arne Eggen på vei ut fra stadion. Han hadde gledet seg til kamp, og til å se barnebarnet Christian Eggen Rismark spille for Ranheim i den øverste divisjonen. Eggen var kritisk til at kampen ble utsatt. Han mente den burde vært spilt.

Kamp to også utsatt

Fra før var det klart at Ranheims andre seriekamp, borte mot Sandefjord, ikke skal spilles på oppsatt dato. Den skal isteden spilles 11. april.

Mandag vil NFF i samråd med klubbene finne ut når kampen skal spilles.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder