Solskjær etter storseier: - Dette er nok den beste serieåpningen jeg har vært med på

MOLDE (VG) (Molde - Sandefjord 5–0) Eliteserie-sesongen kunne neppe ha startet bedre for Ole Gunnar Solskjær og Molde som banket Sandefjord hele 5–0.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Molde var gjennom hele kampen det klart beste laget, og overbeviste med hele fem scoringer og null baklengsmål. Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær var en meget fornøyd mann etter kampslutt, og kan selv ikke huske å ha vært med på en bedre serieåpning noensinne.

– Dette er nok den beste serieåpningen jeg har hatt. Jeg tror ikke vi hadde det i Manchester United når jeg var der heller, så det er klart at dette gir en skikkelig god følelse for oss, smiler Solskjær til VG etter kampslutt.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Gjør noe med hele klubben

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Hjemmelaget ledet 2–0 til pause etter scoringer av navnebrødrene Fredrik Aursnes og Fredrik Brustad. Etter hvilen holdt Molde det samme giret, og ga Sandefjord noen tøffe minutter på kunstgresset.

For i perioden mellom 57 og 64 minutter drepte Molde kampen fullstendig med tre nye scoringer. Først med scoring av Thomas Amang, deretter Eirik Hestad før Petter Strand satte punktum da han vakkert vippet ballen over Eirik Holmen Johansen i Sandefjord-buret. 5–0, og fem ulike målscorere likte Molde-sjefen svært godt.

– Helt klart fantastisk kjekt for oss. Dette er mye bedre enn én fem-målsscorer for da kunne det fort ha tikket inn bud på den spilleren. Da er det mye bedre at vi holder det på ett mål per kamp, ler Solskjær og legger til at han var særlig fornøyd med at tre av midtbanespillerene hans kom på scoringslista.

VG Pluss: Mener supporterfeiden mellom Molde og Rosenborg har gått for langt

45-åringen mener den store seieren i serieåpningen kan bidra til mer engasjement, noe han allerede syntes det var i massevis av på tribunen.

– Det gjør noe med hele klubben, og ikke minst supporterene, det ser vi i dag. De som møtte opp i dag var helt fantastiske og hjalp oss fram til scoringene i dag, forteller han.

– Det er en del av fotballen

For Magnus Powell og Sandefjord ble seriestarten en fryktelig tung affære. Etter å ha holdt Molde godt i en halvspilt førsteomgang kollapset laget fra hvalfangerbyen, og vender snuten hjemover med en dårlig opplevelse. Sandefjord-trener Magnus Powell hyller Molde-laget han møtte.

– Molde er vise klasse på det der er gode på i kveld. Vi holder godt den første halvtimen, men så får de straffespark. Tapet i dag er en del av fotballen, sier misfornøyd Powell.

Flamur Kastrati er enig med hans trener, og forteller at de tapte mot det han selv mener er en het gullkandidat.

– I dag tapte vi mot en klar gullkandidat. Vi er gode første halvtimen, så gjør vi noen feil og blir straffet. Du ser at vi møter et klasselag, og mer er det egentlig ikke å si, sier 26-åringen.

Forren sikter mot gull

Flamur Kastrati var klar på at Molde var en gullkandidat, og Molde-stopper Vegard Forren like så. Han forteller om en fortjent seier, og er klar på at dette var den best mulige starten de kunne fått.

– I dag var vi gode, og nå må vi bare håpe vi holder dette nivået resten av sesongen, sier han.

Hva er målsettingen deres for resten av sesongen?

– Vi må tørre å være offensive å si at vi skal prøve å kjempe om gullet i år. At vi skal være ett av lagene oppi der regner vi meg, så da må vi tørre å prate litt høyt om det også, sier Forren med et smil om munnen.

Solskjær er derimot noe roligere i forventingene, og flirer godt når han hører hva Forrens forventinger er.

– Mitt ønske er at vi blir enda bedre enn i fjor. Jeg tviler ikke på at Vegard sier at han går for gull, men for min del så er det ikke vits i å snakke om noe annet enn at vi skal bli bedre for hver kamp vi spiller, smiler han.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder