Svikter engelsk fotball

Gla'melding til Nils Arne Eggen og andre hatere av engelsk fotball: Det er ikke lenger like stas for nordmenn å reise til England for å gå på kamp.

ARTIKKELEN ER OVER 21 ÅR GAMMEL

Turoperatørene opplever i hvert fall en betydelig nedgang i etterspørselen til Premier League-kamper i forhold til i fjor.

- Sammenlignet med i fjor er interessen laber. Jeg vil anslå at vi ligger godt under halvparten - ned mot 40 prosent - av hva vi solgte i fjor, sier Gjermund Holsæter i Sport & Spesialreiser, landets største selskap på fotballreiser.

Også Geir Kristensen i Indre Østfold Reisebyrå, som spesialiserer seg på Manchester United-kamper, opplever en markant nedgang.

- Tendensen er den samme hos oss. Det er ikke samme telefonstormen nå som i fjor, fastslår han.

Mette etter VM

Men turoperatørene lar seg ikke bekymre nevneverdig. Begge mener å vite årsaken på nedgangen - og at den er forbigående.

- Fotball-VM har mettet folk. En del har også brukt pengene sine på fotballtur til Frankrike. Men når VM er fordøyd og fellesferien over, vil det ta seg opp igjen. Jeg forventer økning allerede i neste uke, sier Gjermund Holsæter.

Men den vanvittige interessen som turoperatørene opplevde i fjor, vil de neppe merke igjen.

For ett år siden var Ole Gunnar Solskjær toppscorer på Manchester United, Tore André Flo hadde nettopp skrevet under for Chelsea - og en håndfull andre nordmenn hadde nylig fått Premier League som ny arbeidsplass.

Det fikk det nærmest til å koke over i lommeboken til den fotballgale Ola nordmann.

- Fjoråret var helt eksepsjonelt. Jeg er sterkt tvilende til at vi vil få den interessen igjen, mener Geir Kristensen i Indre Østfold Reisebyrå.

Mindre interesse

­ I tillegg kan det virke dempende på interessen at betalings-TV-kanalen Canal+ har overtatt senderettighetene.

- På kort sikt vil ikke forholdet til engelsk fotball ødelegges av det. Men jo lenger Canal+ sender engelsk fotball, jo større blir effekten. På lang sikt vil interessen gå ned - og vi vil tape på det, fastslår Gjermund Holsæter.

Men de mest hardbarkede supporterne har allerede billettene under hodeputen.

- De mest populære kampene er det like stor rift om nå som i fjor. I løpet av en time solgte vi unna 110 billetter til Manchester United - Liverpool 26. september, sier Geir Kristensen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder