MÅLMASKIN: Sergio Agüero. Foto: JASON CAIRNDUFF

Alsaker om Agüero: – Kanskje Premier League-historiens beste spiss

Han har scoret flere mål mot topp seks-klubbene enn hva legender som Thierry Henry, Didier Drogba og Ruud van Nistelrooy gjorde. Sergio Agüero (30) er best mot de beste, og kan vippe tittelkampen i Manchester Citys favør.

Etter å ha scoret hat trick mot Arsenal i helgen, har Agüero siden 2011/12-sesongen scoret 40 mål mot de antatt beste Premier League-lagene i serien. I søndagens viktige hjemmekamp mot Chelsea får han en ny mulighet til å styrke sin sterke statistikk.

I går måtte han derimot gå målløs av banen i seieren mot Everton.

les også

Hat trick-helten Agüero innrømmet hands-scoring – uten å ha handset

– Det er viktig å ha en som ham i toppkamper, spesielt når det er så avgjørende som de nå ser ut til å være. Det sier seg selv at å ha en spiller du kan stole på i de kampene er ekstremt verdifullt. Det sier noe om spillerens kvalitet å gjøre det når motstanderen er som tøffest, sier Øyvind Alsaker til VG.

TV 2-KOMMENTATOR: Øyvind Alsaker. Foto: Daniel Sannum Lauten, TV 2

Best blant de beste

TV 2-kommentatoren tror nå at Agüero virkelig kan bli utslagsgivende i tittelkampen, hvor Manchester City nå er foran Liverpool på bedre målforskjell med en kamp mer spilt.

– Det er uhyre tett og jevnt. Begge lag har sin talisman og storscorer (Agüero og Mohamed Salah). Det er nærliggende å peke på de to og at de blir avgjørende.

les også

Solskjær hyller fansen etter sliteseier: – Fantastisk

Hvis det er duellen mellom de to storscorerne som blir avgjørende, har Agüero i hvert fall tallene på sin side. Dersom man ser på hvordan andre superstjerner har gjort det i samme tidsrom i topp seks-kampene, er det overlegne tall fordel Agüero:

 • Harry Kane: 21 mål
 • Wayne Rooney: 20 mål
 • Robin van Persie: 18 mål
 • Eden Hazard: 17 mål

– Han (Agüero) er et fenomen. Han scorer vakre mål og enkle mål. Han er vanvittig bra. Det er ikke så mange flere superlativer å bruke, mener Alsaker.

– Kanskje tidenes beste i Premier League

Ikke nok med det at han gode tall å vise til, Agüero knuser noen av de største spissene i Premier League-historien. Faktisk er det bare ligaens mestscorende spiller gjennom tidene, nevnte Wayne Rooney, som har gjort det bedre i storkampene.

I alle turneringer har Agüero scoret 47 mål på åtte sesonger mot topp seks-lagene. Rooney scoret på sine 13 sesonger i Manchester United 53 mål mot de aller største.

les også

Solskjær tok pressen på sengen: – Jeg må gå!

Deretter er den ene spisshelten etter den andre bak Agüero og Rooney, viser VGs gjennomgang:

 • Thierry Henry: 38 mål
 • Didier Drogba: 36 mål
 • Frank Lampard: 35 mål
 • Robin van Persie: 30 mål
 • Steven Gerrard: 28 mål
 • Fernando Torres: 23 mål
 • Ruud van Nistelrooy: 21 mål

Agüero har ikke det beste målsnittet dersom man ser på antall sesonger, men er uansett foran i antall scoringer.

les også

Higuain-dobbel og Hazard-show for Chelsea

– Han er kanskje Premier League-historiens beste spiss. Det er store ord, og klart, Alan Shearer med 260 mål er en målestokk på mange måter, men det var en litt annen tid. Det falmer litt med årene, sier Alsaker om Manchester City-spissen.

– Jeg har alltid holdt Thierry Henry som den beste i PL-historien, han var også stort sett spiss. Men han er helt der oppe i mitt hode.

LEGENDE: Thierry Henry scoret mål på mål for Arsenal, men Sergio Agüero scorer faktisk mer mot storlagene. Foto: Erik Hannemann

– Det er annerledes å gjøre det han gjør nå. Topp seks er veldig spisset. De beste managerne på planeten er samlet, de har enorme ressurser og det er en mer likeverdig batalje. Manchester City var ikke i nærheten av å være et topplag i Wayne Rooneys første år. Da Thierry Henry og Arsenal møtte Chelsea før Roman Abramovitsj-tiden var det ikke det samme.

les også

Thierry Henry suspendert av Monaco

Alsaker mener City er favoritter tross at Liverpool har hatt føringen store deler av sesongen.

– Manchester City er så gode, det er nesten umulig å forstå at de har tapt fire kamper i år. Det er et eller annet med toppnivået som ingen andre lag har.

– Jeg holder dem som knepne favoritter fortsatt.

Sergio Agüero var i storform da Manchester City slo Chelsea 2-0 i Community Shield i august. Søndag møtes dem igjen:

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder