IKKE ENIG: Rune Bratseth (t. h) er ikke enig i måten Erik Hoftun (t. v) la fram et møte i rettssaken. Her er de to på Brakka sammen i 2016 for å snakke om RBKs seier over AC Milan på San Siro. Foto: Bjørn S. Delebekk

Bratseth benekter Hoftun-påstand og svarer Ingebrigtsen

RBK-styremedlem Rune Bratseth mener Erik Hoftun gjenga Nils Arne Eggen-møtet galt. Han er også uenig med Kåre Ingebrigtsen som etterlyste styret på treninger.

– Jeg vil ikke holde liv i denne saken, men sannheten må frem. Det er at jeg og Ivar Koteng (styreleder i RBK) dro til Nils Arne for å høre hva han tenkte om trenersituasjonen. Vi hadde ikke en liste med oss, men Nils Arne hadde en liste klar, sier Bratseth til VG onsdag ettermiddag.

les også

Forlik i striden mellom Rosenborg og Hoftun/Ingebrigtsen: - En tøff opplevelse

19. juli fikk Ingebrigtsen og Hoftun sparken som hoved- og assistenttrener i Rosenborg. Bratseth sier han står inne for sparkingen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Trenerduoen mente oppsigelsen var ugyldig og saksøkte klubben. Rettssaken endte med forlik etter to dager.

Nils Arne Eggen, mentor for Ingebrigtsen og Hoftun, fortalte i sommer at han støttet sparkingen. Det opplevde Hoftun som en dolk i ryggen, og han ringte Eggen.

– Eggen fortalte at Bratseth hadde med en liste på hva som var galt, der Bratseth korsfester meg og Kåre, og skal ha Nils Arnes bekreftelse på dette, sa Hoftun i rettssaken.

Disse SMS-ene fikk stor oppmerksomhet:

– Husker ikke hva som sto

Nils Arne Eggen har ikke besvart VGs henvendelser, men gir sin versjon til Adressa.

– Erik har sagt at Rune var her på mandagen før oppsigelsen, og at han hadde med en liste. Dette var min liste, og det var ingen dom over Kåre og Erik. Det var en liste over hvilke viktige punkter som utgjør Rosenborg-stilen. Jeg mener det er to faktorer i en evaluering: Resultater og prestasjonsnivå. Så lista var over den ideelle spillestil og trening, som vi alltid ønsker i RBK. En oppskrift på hva vi gjorde da vi var så gode, sier Eggen.

Han legger til at han synes utviklingen stoppet etter at RBK slo ut Ajax i Europa sommeren 2017.

les også

Kostbar og ydmykende lærepenge: Tid for oppvask i Rosenborg

– Sannheten var at det var Eggen som hadde denne listen klar. Han trengte en liste fordi han husket så dårlig. Jeg husker ikke hva han hadde skrevet. Jeg blir fort ferdig med ting, sier Bratseth, som avviser at Hoftuns utsagn irriterte ham.

– Hoftun har sikkert ikke sagt det for å henge meg ut. Han har nok bare vært feilinformert, sier Bratseth.

Ivar Kotengs versjon ligner på Bratseths.

– Vi søkte råd hos Eggen. Det ble sagt at vi hadde med en liste til han på hva som var galt. Det stemmer ikke. Nils Arne hadde denne listen selv, for han visste han måtte være strukturert fordi han ofte snakker seg litt bort, sa Koteng i retten.

Ingebrigtsen trodde RBK køddet da han fikk sparken:

– Styremedlemmer kan ikke være på trening

I retten etterlyste Kåre Ingebrigtsen de fotballfaglige i RBK-styret (Rune Bratseth, Fredrik Winsnes og Vegard Heggem) på treningsfeltet oftere for å se utviklingen - som ifølge RBK manglet.

– Du kan ikke forvente at styremedlemmer skal være på treninger. Alle er i jobb og de trener på dagtid. Og det er kampene og resultatene som teller, sier Bratseth.

les også

Ingebrigtsen og Hoftun vil tilgi Eggen: - Vi er ikke bitre

Han vil ikke kommentere saken utover de to punktene.

Ingebrigtsen og Hoftun ble spurt om forholdet til Bratseth på en pressekonferanse etter forliket.

– Det har jeg ikke noe spesielt behov for å utdype, sa Hoftun.

– Ikke jeg heller. Jeg treffer Bratseth tre ganger i året, og det er på golfbanen. Da er jeg i skogen og han på «fairwayen». Jeg kommer til å prate med Rune videre. Ikke noe problem, sa Ingebrigtsen.

De to varslet at de ville tilgi Eggen:

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder