SOLGT! Alanzinho får likevel Tyrkia-drømmen oppfylt. Overfor Dagbladet sier Trabzonspor-direktøren at han er helt sikker på at Alanzinho vil trives i klubben. Dermed er Stabæk og eliteserien én attraksjon fattigere. Foto: Bjørn S. Delebekk

Alanzinho: - Jeg kunne ikke si nei

Solgt for 36 mill kroner i natt - mottas som helt i Tyrkia i dag

(VG Nett) En stuptrøtt, men overlykkelig Alanzinho er nå endelig på vei til sitt livs fotballeventyr.

  • Klaus Eriksen
  • Espen Solbakken
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Jeg er veldig glad nå, det var jo dette jeg ville, sa en trøtt Alanzinho til VG Nett på Gardermoen i morges.

I dag tidlig bråvåknet Alanzinho til den fremtidige proffdrømmen i Trabzonzpor, men flyet til München klokken 07.40 rakk han ikke.

- Forsov du deg?

- Nei, nei, nei, smilte Alanzinho.

- Det har vært noen vanskelige dager, og jeg er veldig trøtt. Men alt er bra nå, fortsatte han.

Nå er han han uansett endelig på vei sørover, selv om det blir på en melkerute via Billund, München og til slutt til Istanbul i ettermiddag.

Alanzinho vil senere bli presentert og hyllet som Trabzonspors nye stjerne.

VG Nett-leser:Synd for Stabæk, men Alanzinho fortjente dette!Diskutér her!

- Det blir garantert minneverdige bilder for Alanzinho, hevder Lars Petter Fosdahl til VG Nett.

Han bisto under forhandlingene i på flyplasshotellet Kempinski i München, og sier Stabæk-spilleren blir mottatt som en folkehelt i Tyrkia i dag.

Protokoll:Hva har Alanzinho betydd for norsk fotball?Del dine minner og send dine gratulasjoner

Stabæk og Trabzonspor kom til enighet i natt, og Alanzinho ble solgt for snaut 36 millioner kroner. Dette bekrefter både Stabæk-ledere og Trabzonspor-presidenten Sadri Sener overfor Dagbladet.no.

Blir hyllet i dag

Alanzinho skulle ha reist fra Gardermoen i dag morges, men reisefølget ble forsinket, og man misset dermed Lufthansa-maskinen som skulle gå 07.40 til München.

- Nå sitter vi her og er trøtte og forbannet, sa tolken Morten Hennie til VG Nett tirsdag morgen.

Men når de etterhvert kommer frem tror Fosdahl det blir elleville tilstande.

Han har selv deltatt på overgangssaker til tyrkisk fotball, hvor 3-4.000 tilskuere har møtt opp på flyplassen i Istanbul for å hylle sin nye stjerne.

- Men det blir vel ikke helt i klasse med da Carew kom til Besiktas, ettersom han var en større profil og kjent fra både Valencia og Roma, sier Fosdahl til VG Nett.

I dag er det altså lille Alanzinho fra Flamengo og Stabæk som får nyte av oppstandelsen.

Greie forhandlinger

Ledelsen i klubbene møttes på flyplasshotellet Kempinski i München like etter ni i går kveld, og noen timer senere var avtalen undertegnet.

- Det gikk relativt smertefritt, men vi var nok ikke ferdig før klokka to i natt. Det sto på hvor mye penger Stabæk skulle ha med en gang, men jeg kan ikke si hva utfallet ble, sier Fosdahl til VG Nett.

- Vi er muntlige enige med Alanzinho om en fireårskontrakt, og vi er veldig godt fornøyd med avtalen. Vi har fått artisten vi ønsket oss, sa Trabzonspors president, Sadri Sener, til Dagbladet.no i natt.

Stabæk ikke helt fornøyd

- Vi er ikke helt fornøyd. Grunnen til det er at vi ikke ønsket å selge ham nå. Men det er til det beste for ham og klubben, sier Stabæks administrerende direktør Einar Schultz.

Men direktøren innrømmer at det er mye penger for klubben.

- Ja, slik som markedet er nå er nok dette en god avtale. Vi sitter også igjen med mesteparten av totalsummen. Og vi har sikret oss garantier for at pengene vil komme på konto, sier han.

Nettopp det siste var viktig for Stabæk. Det er en kjent sak at Rune Lange tidligere har slitt med å få penger han mener er hans fra den samme tyrkiske klubben.

Alanzinho sikres økonomisk

Gutten som kom fra relativt enkle kår i Brasil får nå en utrolig mulighet til å sikre seg og sin familie økonomisk. I tre og et halvt år vil han etter hva VG Nett erfarer tjene oppunder 20 millioner kroner i året.

Alanzinho kan få sin debut i den tyrkiske klubben allerede om halvannen uke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder