Molde-keeperens tabbe åpnet Lillestrøms vei til cupfinale: – Utrolig at den går inn

MOLDE (VG) (Molde – Lillestrøm 0-3) Her glipper det for Molde-keeper Andreas Linde – og Lillestrøm-spesialiteten med sene scoringer sender klubben til sin 13. cupfinale.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

1-0-scoringen til Lillestrøms flankespiller Simen Kind Mikalsen etter 75 minutter snudde semifinalen på Aker stadion til de gule og sortes fordel:

Chigozie Udoji tilbakevant ballen høyt på Moldes halvdel, spilte til Mats Haakenstad, som trillet på tvers til Mikalsen. Han snudde rundt, skjøt med venstrebenet – men fikk aldri skikkelig trøkk i avslutningen.

Likevel rullet den i mål, Molde måtte fremover – og et hypereffektivt og nær uslitelig Lillestrøm kopierte Sarpsborgs borteseierssifre med å vinne 3-0 i semifinalen og sikre billetter til Ullevaal-festen søndag 3. desember.

– Andreas hadde helt sikkert reddet den mange, mange andre ganger. Han har vært god for oss. Det er ikke uten grunn at supporterne våre kaller ham for «Super-Linde». Han kommer til å takle det helt greit, hevder Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær overfor VG.

VG Live: Fyldig referat fra semifinalen her!

Taus Linde

Linde kom aldri ut til mediene og forklarte hvordan han opplevde baklengsen. Men Lillestrøm-spiller Aleksander Melgalvis trodde aldri det var den avslutningen som skulle åpne veien til Ullevaal – for 13. gang i historien for klubben fra Romerike.

Se hvordan Lillestrøm-spilleren opplevde målet her – artikkelen fortsetter!

– Helt ærlig trodde jeg ikke det. Men så var det en keeper som «hevde» ballen i mål. Utrolig at den går inn. Deilig å få et sånt mål også, melder Melgalvis – 3. divisjonsspiller i 2013, cupfinalist og målscorer i både kvartfinale og semifinale fire år senere.

Hans 3-0-mål på overtid, en markkryper i hjørnet via Molde-midtstopper Ruben Gabrielsen var Lillestrøms 17. scoring i serie og cup det siste kvarteret denne sesongen. Det har gitt både ekstra poeng og denne gangen cupfinaleplass.

– Fysisk står vi distansen og har alltid litt å gå på mot slutten. Litt mer enn motstanderne, tydeligvis, beskriver Melgalvis.

Artikkelen fortsetter under VGs bildegalleri fra semifinalen!

Mellom Linde-blemmen og Melgalvis-målet fikk nemlig Erling Knudtzon stikkpasningen fra Ifaenyi Mathew som de raske bena til LSK-veteranen hadde lengtet etter hele omgangen.

Da han trillet 2-0 i nettet tre minutter før slutt kastet Arne Erlandsen og avgått sportsdirektør Torgeir Bjarmann ut i et forsøk på en seiersdans nede på Lillestrøm-benken:

– Jeg er glad på vegne av Torgeir. Han har fått pepper i mange år her. Sportslig suksess har også noe med rammebetingelser. Han har måttet kvitte seg med spillere for å få økonomien til å gå rundt. Han fortjente å få en cupfinale i siste sesong, sier Erlandsen til VG.

Vant også 3-0: Sarpsborg cruiset til Ullevaal

Kippe med selfiejubel

På 3-0, en kopi av seierssifrene i den andre semifinalen, løp omtrent hele støtteapparatet bort til svingen for å feire med både spillere og supporterne som sang like mye som Erlandsen-laget løp i semifinalen.

Etterpå var det ikke dårligere stemning da Frode Kippe fyrte av en jubelselfie foran supporterne.

– Det er fantastisk. Det var ikke så mange som hadde troen på oss i dag, utenom oss selv, selvfølgelig, sier Kippe til VG.

Reprisen fra den dramatiske 2013-semifinalen, da på Åråsen, ble hakket mindre heftig denne gangen.

Artikkelen fortsetter under LSKs garderobejubel!

Kampbildet i 1. omgang var relativt spesielt; Etter 45 målløse minutter hadde Molde ballen klart mest, men manglet tempo og hadde knapt en skikkelig avslutning. Mens Lillestrøm skapte de virkelig konkrete målsjansene – og ledet den statistikken 3-0 halvveis (VGs telling).

Et mer «utålmodig» Molde kom på banen i 2. omgang, og før ti minutter var spilt haddde både Petter Strand og Babacar Sarr løsnet hvert sitt skudd, men begge rett på LSK-keeper Arnold Origi, som riktignok måtte gi bort returer på avslutningene.

Lillestrøms målmann fortsatte å fremstå uvøren ved flere anledninger og forærte blant annet Björn Bergmann Sigurdarson en gratissjanse etter 69 minutter. Origi sto utenfor 16-meteren og skulle foreta et utspill da han ble presset av en Molde-spiller og måkte ballen rett til islendingen.

10-15 meter inne på gjestenes halvdel oppdaget Moldes mest målfarlige spiller situasjonen kjapt og lobbet umiddelbart mot det åpne målet. Det kunne blitt en Molde-kopi av Magne Hoseths berømte cupscoring mot Rosenborg i 2009, men ballen forsvant såvidt utenfor stengene.

LSK-helten: Fikk skrekkskade – returnerte rekordraskt

– Uvirkelig

Seks minutter senere kom 1-0-målet til Simen Kind Mikalsen.

– Uvirkelig. Det var ikke noe kjempetreff. Det er så deilig å se den gå inn. Vi bare fortsetter å pøse på og vet at vi har det i lommen, sier 24-åringen fra Jessheim – som har figurert som både midtstopper, back og flankespiller i Lillestrøm denne sesongen.

At Mikalsen scoret på kunstgresset i Molde var dessuten et godt tegn for Lillestrøm. Mot toppseriemotstand denne sesongen hadde de kun vunnet én match på kunstgress i år (mot Sogndal). Da ble Lillestrøm-spilleren matchvinner etter brassespark. Også i fjor maktet Kanarifuglene bare én triumf på plast (Odd).

Men trener Arne Erlandsen svarer nei på spørsmål om Åråsen-klubben har trøbbel med kunstgress.

– Jeg føler ikke det. Vi taper relativt sjelden kamper. Hvem har vi tapt mot kunstgress i år? Aalesund og Molde (serien)? Vi taper relativt sjelden, totalt sett, sier Lillestrøm-treneren.

– Er det fordel Lillestrøm at cupfinalen går på naturgress mot kunstgresslaget Sarpsborg?

– Cupfinaler er 50-50. Vi er glade for å spille på bra baner, om det er kunstgress eller gress, det bryr oss ikke. Vi trener alltid på gress, fordi vi har bra gressbane. Viktigst er å ha gode treninger, fortsetter Erlandsen.

Les også: Nye kunstgresstall skaper debatt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder