Angans sene scoring la press på Strømsgodset

VIKTIG: Mattias Moström (midten) bidro til Joshua Gatts mål med føttene, og sto muntlig bak Davy Claude Angens (t.v.) matchvinnerscoring. Foto: Anette Karlsen, NTB Scanpix

Moström ga Solskjær taktikk-råd før seiersmålet

ULLEVAAL (VG Nett) (VIF - Molde 1-2) En svært oppmerksom spiller som var byttet ut med krampe og en handlekraftig Ole Gunnar Solskjær var nøkkelen til seieren som sørger for at Molde har los på serielederen.

 • Mikal Aaserud
 • Stein-Erik Stormoen

Artikkelen er over åtte år gammel

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær forteller at han fikk råd av Mattias Moström i forkant av målet.

- Mattias hadde spilt venstrekant mot Simon Larsen og måtte gå av med krampe selv. Han sier til meg at «nå tror jeg du kan flytte Josh (Gatt) over på venstre for nå har Larsen krampe, nå er han sliten», sier en fornøyd Solskjær til VG Nett etter kampen, før han fortsetter:

- Men jeg tenkte at Davy er mye bedre i de områdene med å komme fra venstre så da flyttet jeg han dit, og ett minutt senere så scoret han.

Og Solskjær roser Moström for å være årvåken på taktiske disposisjoner underveis i kampen.

- Så Mattias har fått det trenerkurset han trenger. Han er meget god på - og av banen i dag.

For i en periode da Vålerenga hadde dominert og utlignet etter en nydelig scoring av Marcus Pedersen like før 70 minutter var spilt, dukket Davy Claude Angan opp ut av intet.

VG LIVE: Les fyldig referat fra kampen!

Lite hadde han gjort ut av seg tidligere i kampen, men da Ole Gunnar Solskjær trengte det som mest viste Angan seg som den målscoreren en potensiell seriemester trenger.

Kald og rolig mottok han ballen et lite stykke utenfor 16-meteren og avanserte noen meter før han prikket ballen mellom to forsvarere og i det lengste hjørnet for en ellers solid Lars Hirschfeld i VIF-målet.

Andresen: - Årsbeste

AMBIVALENT: Martin Andresen var todelt i sin oppfatning av kampen mot Molde i kveld. Han mente spillet var årsbeste, men det ga ingen poeng noe han var svært skuffet over. Foto: Anette Karlsen, NTB Scanpix

- Jeg er skuffet over at vi ikke får noen poeng, vi spiller bra i dag. Det er årsbeste, forteller en skuffet Martin Andresen til VG Nett.

- Sånn sett er det gledelig at det er masse å bygge videre på, men det er synd vi ikke får poeng, sier Andresen og fremhever VIF-kollektivet.

- I dag er det en lagprestasjon og en totalitet slik at vi ser ut som et godt fotballag.

Men før Marcus Pedersen utlignet var kampen et eneste stort gjesp. Eller som Molde-assistent Richard Hartis beskrev i pausen:

- Det beste med første omgang var været...

Med unntak av Håvard Nielsens to brukbare muligheter i første omgang - et skudd over fra nært hold og et frispark i tverrliggeren - produserte de to lagene overraskende lite.

Kun én gang glimtet Molde til før Angan avgjorde det hele på Ullevaal. Det var da nevnte Angan plukket opp en pasning i bakrom før 1-0-målet.

Han fant Mattias Moström, som sendte i vei et velplassert skudd i stolpen. Returen plukket Joshua Gatt opp og sendte gjestene i føringen.

Til tross for at VIF fikk en fortjent utligning var det altså Molde som stakk av med alle poengene. De har nå bare ett poeng opp til Strømsgodset, som har en kamp mindre spilt. De møter Sandnes Ulf hjemme mandag.

Mer om

 1. Vålerenga Fotball
 2. Molde FK

Flere artikler

 1. Angan fikset ny Molde-seier

 2. Angan så rødt da Molde tapte knepent

 3. Solskjær: - Gode nok til å ta gullet igjen

 4. Eikrem etter ett poeng mot Start: - Et stort steg i riktig retning

 5. Solskjær: - Jeg mangler ikke noen spiss

Fra andre aviser

 1. «Vålerenga-dödaren» slo til igjen

  Aftenposten
 2. Solskjær:- Slike poeng som gir deg gull

  Aftenposten
 3. Solskjær:- Slike poeng som gir deg gull

  Fædrelandsvennen
 4. Solskjær trodde Moström var ubrukelig

  Aftenposten
 5. Solskjær med mange overraskelser

  Aftenposten
 6. Lekent moldelag sløste med sjansene

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder