OVERGANG: Lillestrøms Ohi Omoijuanfo (tv) klapper for tomålscorer Nosa Igiebor da Lillestrøm vant 3-2 mot Tromsø i 2011. Nå er Igiebor på vei til Real Betis. Foto: Bjørn S Delebekk

Får småpenger når Nosa går til spansk toppfotball

Lillestrøm blir sittende med «svarteper»

(VG Nett)Lillestrøm går glipp av mye penger når Nosa Igiebor (21) selges til den spanske toppklubben Real Betis.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Årsaken er at Hapoel Tel Aviv velger å selge den tidligere Lillestrøm-spilleren billig nå mot at klubben får hele 50 prosent ved et videresalg. Dermed blir LSK sittende med svarteper.

Klubben skal ha prosenter ved et videresalg nå, men får bare såkalte solidaritetsmidler om Nosa Igiebor får suksess i den spanske toppdivisjonen og blir solgt videre på et senere tidspunkt.

Krav på under 20 prosent

- Vi vil få inn noen penger, men jeg vil ikke ta sorgene på forskudd. Vi får studere avtalen når den foreligger, sier sportslig leder Torgeir Bjarmann til VG.

VG LIVE: Følg Lillestrøm-Molde

Lillestrøm-lederen regner med at Hapoel Tel Aviv har solgt til høystbydende, slik også romeriksklubben gjorde da de solgte Igiebor til Israel i august i fjor. Også klubber fra Russland og Nederland har vært interessert i nigerianeren.

Etter det VG forstår har Lillestrøm krav på under 20 prosent av en overgangssum fratrukket beløpet Igiebor ble solgt for.

Blir nigerianeren solgt for vel åtte millioner norske kroner, slik flere spanske aviser skriver, sitter Lillestrøm igjen med rundt 750 000 kroner inkludert såkalte solidaritetsmidler.

Alltid drømt om å spille i Spania

- Hapoel har ikke hatt noe ønske om å lure Lillestrøm. Det er den økonomiske situasjonen til klubbene som gjør at de har valgt en slik løsning, sier Igiebors agent Atta Aneke om den ekstremt høye videresalgsprosenten israelerne har sikret seg.

Aneke er glad for at overgangen til Real Betis ser ut til å gå i orden.

- Noe av det første Nosa sa da han kom til Lillestrøm var at han i framtiden ville spille for Barcelona. Da lo alle. Nå er han et skritt nærmere målet.

- Han har alltid drømt om å spille i Spania. Nå ser det ut som drømmen hans går i oppfyllelse, sier Torgeir Bjarmann.

PS! Real Betis var på banen da Lillestrøm solgte Nosa til Hapoel Tel Aviv for ett år siden, men da manglet spanjolene penger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder