ALVORLIG: Marcus Pedersen og landslagstrener Tor Ole Skullerud møtte norsk presse i Tel Aviv søndag. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Settes i fem dagers husarrest for Pedersen-overfall

De to mistenkte pålagt å holde seg hjemme i påvente av videre etterforskning

Overvåkningsvideoen viser at Pedersen ble slått tre ganger i hodet

TEL AVIV/OSLO (VG Nett) Brått og brutalt ble Marcus Pedersen (23) angrepet bakfra og slått tre ganger. Det viser overvåkningsvideoen fra utestedet Clara i Tel Aviv.

De to mistenkte ble pågrepet like etter overfallet, og i går ga israelsk rett dem fem dagers husarrest i påvente av videre etterforskning.

- Vi må se om det er nok bevis til å knytte dem til ugjerningen. Det er en vanskelig sak der vi ikke vet eksakt hva som skjedde. Nordmennene har ikke vært i stand til å peke ut hvem som slo, sier politiets pressetalsmann Sami Dezoves til VG.

VG besøkte i går kveld nattklubben hvor de norske U21-gutta feiret EM-bronsen natt til søndag.

Overvåkningsvideoen, som VG fikk se i går, viser at Marcus Pedersen blir angrepet på parkeringsplassen - bare noen meter fra inngangspartiet til det populære partystedet i Tel Aviv.

En mann går innpå Pedersen bakfra og slår en gjenstand mot U21-spissens hode med stor kraft. Mannen følger opp med ytterligere to kraftfulle slag.

Både Pedersen og politiet i Tel Aviv uttalte i går til VG at gjenstanden var en flaske. Men en kilde på utestedet mener det var et belte - noe som ser ut til å stemme bedre når man ser videoen.

Mener to personer angrep

Ifølge politiet skal en annen mann ha fulgt opp angrepet. Pedersen gikk ut fra nattklubben sammen med fysioterapeut Thomas Ødegaard rundt klokken 04.00.

Da han kom utenfor, ble han angrepet bakfra.

- Det kom helt ut av det blå, fortalte Pedersen til VG på spillerhotellet Sheraton i går formiddag.

Han mener han ble offer for blind vold.

- Jeg ble angrepet bakfra og hadde ikke gjort noe galt. De som gjorde det, ble tatt, så det sier seg selv, svarer han på VGs spørsmål om han kunne gjort noe annerledes.

- Var du beruset?

- Vi var ute, hadde det gøy og feiret bronse. Selvfølgelig hadde vi drukket noe, men det var begrenset, svarer han.

Nekter skyld

Ved hjelp av øyenvitner klarte politiet å spore opp to personer i midten av 20-årene som de mener står bak overfallet. Politiets pressetalsmann Sami Dezoves sier til VG at de ikke har noen opplysninger som tyder på at Pedersen oppførte seg provoserende overfor de to mennene som angrep.

Personene som er avhørt i forbindelse med volden, nekter overfor politiet at de har gjort noe galt.

Ole Askeland, medieansvarlig for det norske U21-landslaget under mesterskapet, er klar på at hverken Pedersen eller noen andre i den norske delegasjonen provoserte frem bråket:

- Både israelsk politi og vår israelske sikkerhetsansvarlige sier at det ikke var noe å utsette på oppførselen til de norske gjestene. Faktum er også at politiet har anholdt to unge israelere i saken. Dette på bakgrunn av videobilder som taler for seg, sier Askeland til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder