SLIPPER FENGSEL: Nicklas Bendtner slipper fengsel, men er ilagt en bot på snaut 850.000 kroner etter å ha promillekjørt mot kjøreretningen i København sentrum natt til søndag. Her møter han danske journalister utenfor rettsbygningen i København tirsdag ettermiddag. Foto: AFP PHOTO / KELD NAVNTOFT / SCANPIX DENMARK

Bendtner: - Den verste dagen i mitt liv

Den danske stjernen hadde 1,75 i promille

Trygg Trafikk: - Livsfarlig å kjøre!

Slipper fengsel, men må betale 842.000 kroner i bot

(VG Nett) Nicklas Bendtner (25) kalte det en rolig kveld, men blodprøven viser at Juventus-stjernen hadde 1,75 i promille da han fyllekjørte i helgen.

En så høy alkoholkonsentrasjon i blodet vil for mange slå ut i en form for bevisstløshet, opplyser Trygg Trafikk.

- Mange vil knapt huske at de har kjørt bil. Vurderingsevnen er veldig svekket på dette nivået, sier rådgiver Bård Morten Johansen til VG Nett.

- Det er enkelt og greit livsfarlig å kjøre. Du er en så stor risiko for deg selv og andre trafikanter at du er uaktsom med særlig farlig redskap, fortsetter han.

Lettet advokat

Bendtner slipper fengsel for fyllekjøringen i Danmark, men ilegges en bot på snaut 850.000 kroner. I Norge ville tilsvarende ferd bak rattet gitt både bot og ubetinget fengselsstraff.

Fotballstjernen møttte i retten i København klokken 15.00 tirsdag. Der måtte han svare for kjøringen - mot kjøreretningen i København sentrum - i alkoholpåvirket tilstand og uten gyldig førerkort.

Etterpå var det en skamfull Juventus-spiss som ble konfrontert av et tallrikt medieoppbud utenfor rettsbygningen.

- Jeg er utrolig lei meg over min handling. Jeg kan trygt si at dette er den verste dagen i mitt liv. Jeg kan ikke beskrive det jeg går igjennom, og jeg er ikke interessert i å dra det ut. Vi er alle mennesker og gjør alle feil, men kan si at det ikke kommer til å skje igjen, sier Bendtner, ifølge Ritzau.

25-åringen mister også retten til å kjøre bil og motorsykkel i tre år.

Hans advokat var glad for at blodprøven viste en promille under 2.

- Egentlig er jeg mest lettet over at den ikke var over 2, for da hadde fengsel vært en del av straffeutmålingen. Nå vil jeg kjempe for å få boten ned, sier Michael Juul Eriksen til Ekstrabladet.

Respekterer suspensjon

I går ble det kjent at 25-åringen utestenges fra landslaget i seks måneder.

- Det gjør meg utrolig vondt og rammer meg veldig hardt at DBU har valgt å sette meg utenfor landslaget i et halvt år, uttalte Bendtner.

- Dette er det verste som kan skje for en fotballspiller. Jeg vil samtidig understreke at jeg fullt ut respekterer DBUs beslutning, og jeg vil arbeide hardt for å komme tilbake på landslaget jeg elsker så raskt som mulig.

PS! I samarbeid med Strive ser du 10 toppkamper fra La Liga og Serie A på VG+ i vår. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder