TIL NORGE! Wayne Rooney og Manchester United møter Vålerenga i sommer. Her feirer Rooney et mål mot Everton i april. Foto: PA

Manchester United møter VIF i Norge

Uniteds skandinaviske supporterklubb: - Det er bare å takke Vålerenga

(VG Nett) Norske Manchester United-supportere kan glede seg: Premier League-laget kommer til Norge i august.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

VG Nett får fra flere hold opplyst at Manchester United møter Vålerenga som ledd i sesongoppkjøringen til neste sesongs Premier League.

Kampen spilles på Ullevaal 5. august. Den dagen møter egentlig Vålerenga Haugesund på bortebane i eliteserien. Dermed tyder alt på denne kampen må flyttes.

Vålerenga ønsker ikke å kommentere VG Netts opplysninger, men har kalt inn til pressekonferanse på Ullevaal stadion klokken 15.30 i ettermiddag hvor hovedtrener Martin Andresen og administrerende direktør Pål Breen vil være tilstede.

Antatt sterkt lag

Siden oppgjøret spilles kort tid før seriestarten i Premier League, er det ventet at United vil stille med flere av sine største stjerner - mot laget som ble nummer sju i eliteserien i fjor.

Vålerenga skal også ha fått forsikringer om at engelskmennene kommer med sitt beste lag to uker før Premier League-åpningen. Det kan bety at spillere som Wayne Rooney, Nani, Rio Ferdinand og Ryan Giggs blir med til Oslo.

2002: Ryan Giggs i duell med Pa-Modou Kah på Ullevaal. Foto: Scanpix


- Det vil nok være noen spillere borte, men så nær seriestart kommer de mest sannsynlig med et bra lag og kanskje også noen nye spillere, sier redaktør i united.no, Dag Langerød, til VG Nett.

Førstelaget til Manchester United har ikke vært i Norge siden 2002, da klubben møtte nettopp Vålerenga på Ullevaal. United vant treningskampen etter scoringer av Ole Gunnar Solskjær og Roy Keane.

Fyller Ullevaal

I januar 2010 kom reservelaget, med Solskjær som trener, til Norge. Laget møtte Stabæk til treningskamp i Telenor Arena. Det har det siste året vært spekulert i om nettopp Solskjærs Molde skulle møte United, men nå blir det altså Vålerenga.

- Det er utrolig for oss som supportere å få Manchester United til Norge. Nå er det en del år siden sist. Dette blir fantastisk. Det er bare å takke Vålerenga. Spillerne deres som holder med United gleder seg nok veldig, sier Langerød.

Han tror ikke Vålerenga, som har møtt både Liverpool og Barcelona i Oslo de siste årene, vil ha noen som helst problemer med å fylle Ullevaal dagen etter Norway Cup er avsluttet i hovedstaden i august.

- Skandinavias og Norges største supporterklubb skal klare det. Det kan jeg nesten garantere, sier Langerød.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder