SPENNENDE SEN-HØST: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær tror en trekampersperiode på tampen av sesongen blir avgjørende for Molde. Her er han på treningsfeltet tidligere i år. Foto: Espen Braata, VG

Solskjær peker ut tre kamper som blir avgjørende for Moldes gulljakt

ÅRÅSEN (VG Nett) (LSK - Molde 1 - 1) Etter å ha «tapt» to poeng til Godset i tittelkampen er det én periode som Ole Gunnar Solskjær har sett seg ut som avgjørende om laget skal forsvare seriegullet.

 • Mikal Aaserud

Artikkelen er over åtte år gammel

For Strømsgodset vant komfortabelt mot Fredrikstad på hjemmebane i går og virker å ha storformen inne. Det samme kan ikke sies om Molde, som har kun to seiere på fem kamper siden EM-pausen var over.

- Hvordan avgjøres gullkampen i år?

- Begge lag har mange kamper igjen før det er over og alle tretten kampene som er igjen må telles opp. Utover høsten blir vi testet og det viste vi ifjor at vi håndterte. Vi har Godset, Tromsø og Rosenborg i kort rekkefølge en periode der og det blir en avgjørende periode, sier Solskjær til VG Nett etter kampen.

Perioden Molde-treneren snakker om kommer helt på tampen av sesongen. Fra 21. oktober til 4. november der Molde møter de to mest hjemmesterke lagene i serien - i tillegg til seg selv - i Tromsø og Strømsgodset.

Fornøyd med prestasjonen

Mellom de møtene tar de altså imot Rosenborg i nabooppgjør på Aker Stadion.

- Det vi gjør hver dag er det som teller. Vi kan lære mot Basel på veien. Der spiller vi mot et lag som spiller med høyere tempo enn det vi er vant til, forklarer Solskjær videre.

Han var strålende fornøyd med prestasjonen laget hans leverte mot et Lillestrøm som ikke er til å kjenne igjen - i positiv forstand - fra en svak vårsesong.

- Det var en nesten perfekt gjennomført bortekamp. På slutten sender de opp Kippe og slår mye langt, og på corner er de farlige. Man kan ikke gardere seg mot Lillestrøm på dødballer, forteller Solskjær om de tapte poengene.

Keepertabbe sørget for Molde-ledelse

Før pause var det imidlertid ikke mye å glede seg over for de 5188 fremmøtte på Åråsen. Bare en Mathis Bolly-avslutning i stolpen var beholdningen rent sjansemessig, før en keepertabbe sørget for at Molde tok ledelsen etter drøye halvtimen spilt.

Magne Simonsen ble lekkert tredd i gjennom av Mattias Mostrøm på høyresiden og hadde nok tenkt at innlegget han slo inn i feltet skulle treffe en medspiller.

Istedenfor tok ballen en annerledes retning og fór inn i Sead Ramovic lengste hjørne. Molde hadde med det tatt ledelsen på enklest mulig vis. En rutinert keeper som Sead Ramovic burde i det minste klart å bokse ballen vekk fra farlig område og 12 hendelsesfattige minutter senere gikk lagene til pause.

Riise presentert i pausen

PRESENTERT SOM LSK-SPILLER: Bjørn Helge Riise ble presentert for publikum på Åråsen lørdag kveld. Her er han fra et pressetreff i 2010. Foto: Sara Johannessen, NTB Scanpix

Hjemmepublikummet ble da servert en gladnyhet på stadion. Bjørn Helge Riise vender tilbake til Åråsen etter et mislykket opphold i England.

På spørsmål fra indre bane om hva den tidligere Fulham-spilleren tenkte om klubbskiftet sa Riise følgende i pausen:

- Det er utrolig deilig og jeg vil jobbe for å få Lillestrøm oppover på tabellen.

Sportsdirektør for de kanarigule Torgeir Bjarmann var også fornøyd med signeringen da han snakket med VG Nett etter kampen.

- Når han skulle tilbake til Norge var det ikke noen tvil om at vi skulle finne en løsning for at Bjørn Helge skulle spille i Lillestrøm igjen, sier Bjarmann og understreker Riises løpskraft og fightervilje som viktige kvaliteter som styrker Lillestrøm denne høsten.

Nystuen utlignet

2. omgang ble omtrent lik den første. Lagene sendte stort sett få mann i angrep og det ble derav få sjanser.

Kun et skudd fra Mathis Bolly og en Forren-avslutning etter corner økte hvilepulsen til tilskuerne på en regntung Åråsen i løpet av de siste 45 minuttene, før innbytter Espen Nystuen stanget inn utligningen bare to minutter før slutt.

Det ble ingen store sjanser utover det, og Molde kan dermed bli tatt igjen av Rosenborg på tabellen hvis trønderne slår Tromsø på Alfheim i morgen.

Mer om

 1. Lillestrøm SK
 2. Molde FK

Flere artikler

 1. Helstad tror ikke Bolly blir lenge i Norge

 2. Strømsgodset henter Sead Ramovic

 3. Fjerde strake for Solskjær: – Vi har fått mannfolk inn i laget

 4. Mjelde om bunnstriden: - Vi kommer ikke til å få hjelp av noen

 5. Godsetunionen: - Kommer til å bli et vanvittig kok

Fra andre aviser

 1. Syndebukk og helt

  Aftenposten
 2. Molde-jubelen stilnet på Åråsen

  Aftenposten
 3. Molde-jubelen stilnet på Åråsen

  Fædrelandsvennen
 4. Bjørn Helge Riise vender tilbake til Lillestrøm

  Aftenposten
 5. Bjørn Helge Riise vender tilbake til Lillestrøm

  Bergens Tidende
 6. Lillestrøm gned mer salt i Stabæk-såret

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder