PÅ VEI UT? Mohammed Abdellaoue, her i duell med Phillipe Mexes på Ullevaal onsdag, kan bli Hannover-proff melder tyske Kicker. Foto: Scanpix

- Moa i Hannover-forhandlinger

(VG Nett) Det anerkjente tyske fotballmagasinet Kicker melder at Vålerengas Mohammed Abdellaoue (24) kan bli Bundesliga-proff innen kort tid.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Først ble det meldt at en overgang kunne være i orden torsdag, men klokken 23:45 torsdag kveld var det fortsatt ikke kommet noe offisielt fra de to klubbene.

Eliteseriens toppscorer spilte kun én omgang i onsdagens landskamp mot Frankrike der VG Nett vet at over 20 storklubber var på plass for å følge blant andre Moa.

VG Nett-leser:Bra for Hannover, han kan bli en hit i BL. Nesten litt overrasket over at de stikker av med ham.Diskuter her!

Tyske Kicker meldte dagen etter oppgjøret at tyske Hannover er i forhandlinger med Vålerenga om en overgang, og at en avtale kunne komme i orden allerede i torsdag.

Magasinet mener å vite at Moa uansett ikke vil bli klar til helgens cupkamp mot Elversberg, men at Hannover håper han kan spille serieåpningen mot Eintracht Frankfurt neste helg.

VG LIVE:Sjekk Moas eliteseriestatistikk her!

Sportsdirektør i Vålerenga, Truls Haakonsen, ble overrasket over oppslaget om at spissen kunne bli klar for Bundesligaen allerede torsdag.

- Jeg jobber ikke med noen Moa-overgang akkurat nå, sier Haakonsen til VG Nett torsdag.

Les også:- 16 millioner for «Moa» er maks

- Så du kan avkrefte at det blir salg nå?

- Jeg vil verken avkrefte eller bekrefte rykter rundt kjøp eller salg. Begynner du med det havner du gjerne i trøbbel. Vi er så enkle her at vi sender ut en pressemelding når ting er klart. Jeg vil ikke kommentere noe om denne saken før det, sier en ordknapp Haakonsen.

- Det har så vidt meg bekjent ikke kommet inn noen bud på Moa, og vi er ikke i noen forhandlinger nå. Faktisk er jeg på vei til Badeland i Bø, og her skjer det nok ikke så mange overganger, forteller spillerens agent, Stig Lillejord, til Nettavisen.

Hannover var forøvrig ikke en av de 20 klubbene VG Nett vet var på plass for å se onsdagens landskamp på Ullevaal.

Moa gikk målløs av banen i Haugesund søndag, men scoret tre mot Start i sist hjemmekamp for Vålerenga.

Les også:Gamsten: - Moa er Norges «hotteste»

- Jeg vet det er folk (fra utenlandske klubber) og ser på meg hele tiden. Kommer det noe konkret, så er jeg klar. Jeg er ikke redd for det internasjonale nivået, fortalte Moa til pressen etter kampen.

TOPPSCORER: Moa står med 15 scoringer i eliteserien denne sesongen. Foto: Scanpix

- Jeg har vist meg frem hele sesongen. Klubber som har sett meg i hele år, vet de hva de får, sa Moa til VG Nett under landslagstreningen på Lillestrøm mandag.

- Gode landskamper er alltid viktig for oppmerksomheten, sa agent Stig Lillejord til VG Nett på den samme treningen.

Tidligere Hannover-speider Tor Kristian Karlsen sier til VG Nett at den tyske klubben lenge har vært på utkikk etter en spiss som kan score 15 mål i sesongen.

Sportsinteressert?Følg VG Nett-sporten på Facebook!

- Blir Moa brukt som midtspiss, som jeg tror er hans beste posisjon, kan han kanskje klare det. Men han må levere fra første dag. Der nede er det ikke noe som heter å spille seg inn. Hannover er en stor klubb, med kravstore supportere. Klubbpresidenten er kravstor. Han tar alle investeringer personlig, om spillerne ikke leverer, sier Karlsen.

Etter ni seriemål og storspill i cupfinalen høsten 2008, la Groningen rundt 30 millioner på bordet i et forsøk på å hente VIF-spissen til Nederland - uten å lykkes.

Alt om fotball:Sjekk VG Netts fotballforside!

Moa har også takket nei til et treningsopphold i Manchester United, og i februar i år var han så godt som klar for nettopp Hannover. En overgang verdt mellom åtte og ti millioner kollapset i siste liten, og Oslo-gutten signerte en ny fireårskontrakt med Vålerenga før seriestart.

Les også:Moa: - Jeg er ikke redd for nivået i Europa

Mohammed Abdellaoue, som ble hentet til Vålerenga fra Skeid foran 2008-sesongen, står med 15 scoringer på 20 kamper i eliteserien.

Det har ikke lyktes VG Nett å komme i kontakt med verken Moa eller agent Stig Lillejord torsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder