FERDIG I RBK: Rosenborg og Jan Jönsson (til venstre) informerte om at de skiller lag. Det fremkom under en pressekonferanse på Lerkendal. Foto: Geir Otto Johansen, VG

RBKs styreleder til VG Nett: - Eggen er ikke aktuell

Klubben har en liste på ti navn som Jönsson-erstatter

Jan Jönsson vil vurdere treneryrket i et annet land enn Norge

TRONDHEIM/OSLO (VG Nett) Samme dag som Jan Jönsson (52) forsvant ut av portene på Lerkendal avkrefter RBKs styreleder at Nils Arne Eggen vil vende tilbake.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Tidligere RBK-spiller og nåværende TV 2-ekspert Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, mente tidligere i dag at Nils Arne Eggen burde være en aktuell kandidat som Jönsson-erstatter.

At trenerlegenden, som står for trøndernes eventyrlige gull-epoke vender tilbake, avkrefter Ivar Koteng. Det fortalte styrelederen på pressekonferanse i kveld, der Rosenborg og Jan Jönsson informerte om hvorfor arbeidsforholdet avsluttes etter to år.

LETER ERSTATTER: Styreleder i RBK, Ivar Koteng, informerte om trøndernes trenersituasjon på en pressekonferanse fredag kveld. Foto: NTB Scanpix

- Han er ikke aktuell, sier styreleder Ivar Koteng på direkte spørsmål fra VG Nett om trenerlegenden er en kandidat de vurderer.

Eggen trener i dag gamleklubben Orkla som rykket opp fra 4. - til 3. divisjon i år.

Styreleder Koteng fortalte på pressekonferansen at klubben vil tilbake til «røttene» når det gjelder spillestil.

VG LIVE: Les detaljert referat fra pressekonferansen her

Mellom linjene sier han at klubben ønsker seg den klassiske 4-3-3-formasjonen som Nils Arne Eggen praktiserte. Spillestilen legger mye vekt på at ballen skal fremover oftest mulig. Styrelederen fortalte at dette kriteriet snevret inn søket etter en erstatter.

- Hva med Per Joar Hansen, spurte en annen journalist.

- Han er på listen over de aktuelle. Vi har cirka ti personer på den listen over kandidater.

Artikkelen fortsetter under bildet.

RBK-COMEBACK: Per Joar Hansen har vært RBK-trener før og er etter suksessen med det norske U21-landslaget en het kandidat til å ta over klubben igjen. Her er han avbildet da han var trener for Aalesund. Foto: Rolf Jarle Ødegaard, VG


Jönsson fleipet etter erstatter-spørsmål

Jan Jönsson stod foran pressen og veivet engasjert med armene for å understreke sine poenger da han fikk spørsmål om de to sesongene han har ledet trønderne.

Svensken tenkte seg imidlertid nøye om da han ble spurt om etterfølgeren bør tenke seg nøye gjennom før han tar RBK-jobben.

Etter mye om og men endte det hele med at han ikke ønsket å svare spesielt på spørsmålet - til stor latter fra det oppmøtte pressekorpset.

Ni trenere har klubben hatt siden 2003.

- Blir du i Norge?

- Jeg kjenner at jeg har hatt åtte bra år i Norge. Det kan være på tide på prøve seg et annet sted, svarer svensken.

- Hva skal du gjøre nå, Jönsson?

- Nå skal jeg tar vare på barna.

Under svenskens ledelse har Rosenborg havnet på tredjeplass to år på rad i serien. I år kvalifiserte trønderne seg til Europa League-gruppespillet, men det ble tidlig klart at de ikke ville avansere til sluttspillet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder