EN OMGANG: Markus Henriksen fikk bare en omgang i sin A-landslagsdebut mot Danijel Pranjic og Kroatia. Foto: Scanpix

Henriksen ville ikke bytte bort debut-drakten

ZAGREB (VG Nett) For Markus Henriksen (18) var det uaktuelt å bytte bort sin egen drakt mot en kroatisk spillertrøye. - Denne skal opp på veggen hjemme - om jeg får lov da...

  • Espen Solbakken

For fremdeles er det slik at Markus bor hjemme hos mamma og pappa, ikke mange andre utpå Maksimir Stadion i Zagreb har fortsatt gutterommet som tilholdssted.

VGTV:Se høydepunkter og alle målene her!

- Drakten er med i bagen hjem som et flott minne på en opplevelsesrik tur. Jeg har opplevd mye, blitt kjent med mange nye mennesker og ikke minst gode fotballspillere, sier Markus Henriksen til VG Nett.

LES OGSÅ:Moa mistet alt på ti minutter

Han var mer nervøs enn vanlig før kampstart, og han fikk bare 45 minutter mot overmakten fra Kroatia. Ved pause byttet Drillo inn Christian Grindheim, som har nesten 40 landskamper i beltet.

- Det er noe helt spesielt å debutere for Norge, og jeg merket det godt på kroppen at dette var noe ekstra, sier han.

VG LIVE:Slik var Kroatia - Norge 2-1

TØFT: Markus Henriksen og Norge hadde ballen lite i 1. omgang. Foto: Scanpix

Og da landslagssjef Egil Olsen sier rett ut at dette laget var det beste man har møtt i løpet av hele sesongen, så sier det seg selv at det ble en tøff og vanskelig debut. Kroatia hadde ballen nesten hele tiden i den omgangen 18-åringen fra Trondheim fikk spille.

VG-DEBATT:Hva synes du om kampen. Meld deg på i debatten

- Det var vanvittig god, internasjonal motstand og selvsagt vant de helt fortjent. Men at vi kun taper med ett mål må vi ta med oss.

- Hvordan er du fornøyd med egen innsats?

- Det irriterer meg litt at jeg ikke ble mer involvert, men slik er det ofte når laget man spiller på ikke har ballen så mye. Jeg hadde veldig lyst til å vise meg frem, men det er ikke lett uten ball.

- Hvorfor ble det slik?

- Nei, det har jo både med meg selv å gjøre og laget vi møter. Men jeg tar likevel med meg mange gode ting tilbake til Trondheim, jeg har mange viktige kamper igjen denne sesongen.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder