BLIR HJEMME: Mens resten av Arsenals tropp drar til USA denne uken for oppkjøring til den nye Premier League-sesongen, nekter Laurent Koscielny å være med. Foto: JOHN SIBLEY / X03811

Stjernenes «streikemetode» irriterer: – Man fremstår ekstremt ukollegial

Laurent Koscielny (33) føyer seg inn i rekken av fotballspillere som ikke stiller opp for klubben sin. Agent Stig Lillejord tror dette er for å tvinge gjennom et klubbskifte.

Arsenal melder selv på egne nettsider at Koscielny ikke blir med til sesongoppkjøringen i USA.

– Spillerne forsøker i mange sammenhenger å presse seg ut av kontrakter. Noen setter kanskje seg selv foran laget, og i noen sammenhenger hjelper det, forteller fotballagenten Stig Lillejord til VG.

Franskmannen har vært i Arsenal siden 2010 og vært klubbens kaptein de siste årene. Det kan være flere grunner til at Koscielny ikke er med, men en mulig overgang til Bordeaux er det som nevnes mest i britisk presse.

les også

Eksperter kritiske til Pogba: – Veldig utfordrende for Solskjær

Johan Golden, Arsenal-supporter og humor-kjendis, klarer ikke å si noe vondt om Koscielny etter alt han har gjort for klubben.

– Alltid kjipt med støy i klubben, og det er ikke bra at kapteinen ikke velger å bli med. Han skulle egentlig legge opp for ett år siden, og kom tilbake. Jeg mener ingen kan klandre han for å ikke ha gitt alt for Arsenal, sier Golden.

Ingen får tak i denne spissen:

– Ekstremt ukollegialt

Lillejord trekker frem som litt ekstraordinært at det er kapteinen som gjør dette.

– Dette er lederskap for deg, tvitrer Gary Lineker, engelsk fotballikon, ironisk.

Lillejord mener dette ikke er den rette veien å gå for spillere som vil ut av en kontrakt.

– Jeg vil ikke si det er en smart måte å fremstå på. Man fremstår ekstremt ukollegialt ovenfor lagkameratene. Men det er store penger det dreier seg om. Det kan jo være en utløsende sak at en spiller kan velge å streike om man kan kalle det det, forteller fotballagenten.

les også

Alissons statistikk vekker oppsikt: – Følelse av å være uovervinnelig

Koscielny er langt fra den eneste spilleren som har gjort noe lignende i toppfotballen. Philippe Coutinho gjorde det før overgangen hans fra Liverpool til Barcelona, og Neymar stilte ikke opp på PSGs første trening som avtalt denne uken. Antoine Griezmann legger også press på Atlético Madrid.

– Det er en ukultur som har fått vokse frem, sa Petter Veland, Viasat-ekspert, til VG tidligere denne uken.

Neymar ydmykes av unggutt:

Eksempler i Norge

– Jeg klarer ikke helt å synes synd på fotballspillere som ikke får det som de vil. Jeg hadde gitt penger, hus og deler av familien min for å få spille i Premier League, sier Golden.

Vi har også eksempler i norsk fotball med Kevin Kabran som ikke ble med Start på treningsleir, og Yacouba Sylla i Strømsgodset nå i sommer.

Lillejord mener at det er en stor mangel på respekt for kontrakten som er undertegnet med den aktuelle klubben.

les også

PSG varsler Neymar-straff: Stjernespilleren møtte ikke opp til sesongforberedelsene

Han peker likevel på at klubbene også har historie for å gjøre lignende mot spillere.

– Klubben kan ville kvitte seg men en spiller, men spilleren vil bli. Da ser vi ofte at det stenges spillere ute av kamptropper og i noen tilfeller også treninger. Det er mekanismer som går begge veier dette her, forteller Lillejord.

Flere i sosiale medier reagerer på den nye «trenden»:

Premier League

SVUTMP
1Liverpool23221054153967
2Manchester City24163565273851
3Leicester City24153652242848
4Chelsea2412484132940
5Manchester United249783629734
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder