VELKOMMEN: Klubbpresident Jokin Apperibay ønsker Martin Ødegaard velkommen til klubben. Foto: Javi Colmenero

Ødegaard ser for seg to år i Real Sociedad: - Perfekt for meg

SAN SEBASTIAN (VG) Martin Ødegaard (20) røper at han ønsker å spille i sin nye klubb Real Sociedad i to sesonger.

Nordmannen er på plass i San Sebastian og ble i formiddag presentert som ny Real Sociedad-spiller. Han blir i første omgang lånt ut fra Real Madrid i én sesong, men han ser for seg en periode med mer stabilitet fremover.

– Som presidenten sa er intensjonen å bli her i to år. Det er planen, forteller Ødegaard

les også

Veland advarer Ødegaard: – Ikke bare å spasere inn

Klubbpresident Jokin Apperibay innledet pressekonferansen med å ta hilserunden på Ødegaard og de andre nye spillerne i klubben. Deretter var Ødegaard første spiller til å svare på spørsmål:

– Grunnen til at jeg kommer hit er at det er en klubb som vil ha unge spillere og som vil utvikle spillere. Jeg hadde noen andre muligheter, men etter å ha snakket med klubben, og hørt planene her, så var dette det rette steget for meg. Jeg er glad for å være her, sier Martin Ødegaard, som unnskylder at han ikke vil svare på spansk.

Han forstår språket, men er mer komfortabel med å svare på engelsk.

FØRSTE JOBBDAG: Martin Ødegaard på plass i ny klubb. Foto: Javi Colmenero

Norsk-svensk duo

På spørsmål fra VG om hvor stor innflytelse Real Madrid-trener Zinedine Zidane hadde på valget av klubb, svarer Ødegaard:

– Det er mitt valg. Real Madrid ønsket at jeg skulle bestemme selv. De ville det beste for meg. At jeg skulle være glad og utvikle meg videre. Som jeg sa, etter å ha pratet med klubben, treneren og presidenten føler jeg at dette er det perfekte steget for meg.

Det er full sal i San Sebastian. Ødegaard smiler og er tydelig fornøyd der han sitter sammen med syv andre nykommere. 20-åringen har plassert seg ved siden av det svenske stortalentet Alexander Isak (19), som er kjøpt fra Borussia Dortmund.

Det er åpenbart store forventninger til Ødegaard i Real Sociedad. Han presenteres på hjemmebanen Anoeta i ettermiddag for hjemmefansen.

les også

Ny Real Madrid-kontrakt for Martin Ødegaard – lånes ut til Real Sociedad

Og i likhet med nordmannen har den svenske landslagsspilleren havnet i La Liga etter en imponerende sesong i den nederlandske Æresdivisjon. Isak gjorde imponerende 13 mål på 16 kamper på utlån til Willem II.

Ødegaard scoret 12 mål for Vitesse Arnhem. Han gjorde seg så bemerket at en rekke klubber ønsket å kjøpe ham fra Real Madrid. Blant annet Ajax og Bayer Leverkusen.

Men valget falt altså på Real Sociedad. Fredag bekreftet Real Madrid at Ødegaard hadde forlenget avtalen med «Los Blancos» med to år – til sommeren 2023. Samtidig ble det klart at 20-åringen fra Drammen lånes ut til Sociedad fra San Sebastian i Baskerland for kommende sesong.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder