TOPPER «ALT»: Magnus Wolff Eikrem under Moldes oppgjør mot Rosenborg i april. Foto: Bjørn S. Delebekk

Fagermos Eikrem-plan: Ingen Eikrem-plan

Magnus Wolff Eikrem (28) dominerer nesten alle «kule» statistikker, men Odd-trener Dag-Eilev Fagermo tar ingen hensyn til Molde-juvelen i fredagens toppoppgjør.

Flest målpoeng (13), flest assists (seks), fleste «hockeyassists» (fem), flest gjennomspillforsøk (46), desidert flest «smarte pasninger (53), nest flest nøkkelpasninger (13) og nest flest avslutninger (40).

Ønsker kant

Der har du Magnus Wolff Eikrem anno 2019, ifølge analyseleverandøren Wyscout. Eikrem topper selvfølgelig også VG-børsen (6,23 i snitt).

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Vi kommer til å konsentrere oss om oss selv. Hvis Molde vinner fordi Magnus Wolff Eikrem har vært god, så har vi ikke vært gode nok som lag, melder Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til VG og avviser at han legger en egen plan for å stoppe midtbanegiganten.

– Nei, det er ikke sånn Odd spiller, sier han.

JAKTER NY SEIER: Odds Dag-Eilev Fagermo har vunnet seks av seks i Skien så langt. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Odd-treneren er med på at fredagens møte i Skien betyr litt ekstra. Avstanden opp til serieleder Molde er fire poeng, men Odd har fordelen av to hengekamper.

– Alle kamper er viktige, og det er bare snakk om tre poeng for så vidt. Men skal vi henge med, bør de helst ikke vinne.

les også

Bjørnebye har midlertidig avtale – dette har han krav på ved RBK-exit

– Betyr det at du er fornøyd med uavgjort?

– Det er et bra resultat, selv om vi vunnet alle våre seks hjemmekamper så langt. Ta vi ett poeng mot Molde, og vinner én av de to siste før ferien (mot Stabæk og Mjøndalen), så er vi med i toppen. Og det er veldig bra, mener Fagermo, som ønsker å forsterke stallen med en kantspiller.

– Nå har det vært viktig å få overskudd etter å ha spilt mange kamper. Vi har også vært ute i ekstraomganger to ganger i cupen. Vi er nødt til å få opp intensiteten, sier Fagermo, som tapte hele 0–3 mot Bodø/Glimt i forrige runde.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder