Eliteserien Fantasy: Kåre Ingebrigtsen spår trøbbel for Rosenborg

Er du klar for å knuse sjefen og bli fantasy-kongen på jobb? Ekspertene har blitt utfordret til å sette opp sine lag til første runde i Eliteserien Fantasy. Kåre Ingebrigtsen tror Rosenborg får det tøft i Bodø.

Fristen for å registrere lag er lørdag 14.30:

Sett opp ditt lag nå!

Kåre Ingebrigtsen, Eurosport-ekspert:

– Det er det første Fantasy-laget mitt. Jeg føler egentlig at det er enklere å sette opp et fotballag man har trent noen måneder enn dette, men de som er på laget har jeg god kontroll på.

Den tidligere Rosenborg-treneren overrasker med å velge to Bodø/Glimt-forsvarere til åpningskampen mot laget han ledet i fjor.

– Tanken bak det er at jeg tror Rosenborg får trøbbel. Bodø/Glimt har sett bra ut, og det er ikke enkelt sted å komme. Det kan fort bli 0–0. Tore Reginiussen hadde vært bankers på laget mitt om jeg var hundre prosent sikker på at han starter.

– Jeg tror at Rosenborg vinner Eliteserien, men det kan ta litt tid før ting setter seg.

Registrer laget ditt her!

Offensivt har Kåre Ingebrigtsen gått for spillere han tror kommer til å prege sine lag.

– Jeg har gått for folk som jeg tror kommer til å være involvert i mål. Vålerenga har bra offensiv slagkraft, og så har de fått inn en strålende signering i Lædre Bjørdal. Det er enormt viktig å få erfaring bak der. Det ser ut som Ejuke har skjønt at han må gjøre de rundt seg gode for å være god selv. Han har blitt en lagspiller, og da tror jeg at han blir vanskelig å stoppe. Før forventet alle at han skulle drible, men nå er han mer uforutsigbar.

Kåre Ingebrigtsen har ikke valgt mange spillere som har to kamper i runde to, og sier at han kommer til å «Rik onkel»-chippen i den runden. Slik ser laget hans ut til seriestart:

Dette er Fantasy-laget til Kåre Ingebrigtsen Foto: Eliteserien Fantasy

Tor Ole Skullerud, Eurosport-ekspert

– Det har vært lange dager. Det har vært tøft. Jeg er nybegynner, så ærlig må jeg være, men vi er ikke redde for å kaste oss uti, sier Skullerud.

Likevel virker det som om Skullerud har gjort god research. Han bygger opp et lag med elleve spillere som har to kamper i runde to, og kan fort ende opp med å bruke chippen «To kapteiner» i den runden.

– Jeg har fått et tips om at det kan være smart. Jeg har veldig tro på Vålerenga i lørdagens kamp mot Mjøndalen, og generelt tro på mer målpoeng enn før på Adekugbe, Shala og Finne. Det var vanskelig å vrake Vilhjálmsson, men det ble sånn. Wormgoor er jo et sikkert kort, og det pleier å være vanskelig å score på Brann. De åpner med en vanskelig bortekamp, men dette er også med tanke på runde to.

På midtbanen føler han at Zachariassen er et sikkert valg. Både Ingebrigtsen og Skullerud har valgt Sarpsborg 08-spilleren.

– Zachariassen er ikke vanskelig å ha troen på. Han er et sikkert valg. Det blir spennende å se hvor mange målpoeng det blir, men han henter nok poeng på flere områder.

Rolantsson er derimot et mer usikkert valg. Skullerud har i likhet med resten av Fantasy-spillerne sjansen til å se an lagoppstillingen til Brann før første runde.

– Men det har jeg nok ikke jeg tid til, for da er jeg på jobb. På en tøff bortearena blir jeg ikke overrasket hvis Lars Arne Nilsen velger Rolantsson. Han er en toveisspiller som kler en sånn kamp.

– Jeg har veldig troen på Ohi etter overgangen til Molde. Han kommer til å bli servert ofte. Jeg tror Ranheim har en god sjanse til å slå Tromsø, og at Michael Karlsen fort kan score mål på søndag. Jeg har også veldig troen på Skålevik. Sarpsborg 08 og Molde skal møtes, men det er en veldig åpen kamp Det er vanskelig å spå første serierunde, men jeg har en liten følelse på Sarpsborg 08.

– Det er en eneste ting som er viktig i dette spillet. Det er å slå Kåre, og nå hører jeg rykter om at Nils Johan Semb skal sette opp lag, så da må jeg i hvert fall slå ham.

Dette er Fantasy-laget til Tor Ole Skullerud Foto: Eliteserien Fantasy

Martin Sleipnes, VG-journalist

– Den overordna taktikken min er å få maksimalt ut av runde 1, så bruke rik onkel-chippen i runde 2, og så bruke wildcard enten i runde 3 eller 4, når de forskjellige lags form har begynt å åpenbare seg. Derfor kjører jeg inn to defensive fra Vålerenga, og jeg tror sjansen for clean sheets i runde 1 er størst på Intility.

– Brann, Molde og Rosenborg må ha hver sin defensive representant inne i laget, jeg har generelt trua på mulighet for målpoeng og clean sheets hos alle disse. Framover på banen får Eikrem kapteinsbindet. Jeg mener han er eliteseriens beste fantasy-spiller, og et helt naturlig valg i en runde som dette der det ikke skiller seg ut noen åpenbare kapteinsalternativer. Helland får også tillit, til tross for kunstgress i Bodø. Ett mål og jeg er strålende fornøyd fantasy-messig, men dypt opprørt supporter-messig. Tripic får sisteplass på midten - det er kanskje litt grådig å kjøre både Tripic og Høiland, men jeg har trua på at Viking kan levere godt, spesielt etter generalprøven mot Haugesund forrige helg, og selv om Kristiansund er et godt lag, er det en fin åpningskamp for Viking. Ohi og Vilhjalmsson tar de to siste plassene, og jeg forventer at begge kommer seg til gode sjanser i løpet av den første helgen.

– Dette laget er kun myntet på runde 1, i runde 2 kommer jeg til å kjøre rik onkel-chippen, så det har vært svært lite fremtidsretta planlegging i dette laget. En solid stamme, et par jokere, og plutselig har man en pangstart som kan bygges videre på med en god runde 2.

Martin har valgt dette laget:

Dette er Fantasy-laget til Martin Sleipnes Foto: Eliteserien Fantasy

Henrik Myhrvold Simensen, VG-journalist

– Jeg planlegger uten rik onkel i runde 2. Tenker isteden å bruke to kapteiner, og har fylt opp med spillere fra de lagene som har dobbeltrunde fra start. Veldig usikker på Brann-offensiv, så holder meg unna der, Teniste med nylig skade, ser han an, kan komme inn.

– Eikrem og Ohi foreløpig i tankene som kaptein til runde 2. Rashani er bankers inn på laget etter runde 2. Kastrati en annen som er tenkt inn på laget, samt Smaarason eller Lehne Olsen fra LSK.

Henrik har valgt dette laget:

Dette er Fantasy-laget til Henrik Myhrvold Simensen Foto: Eliteserien Fantasy

Øyvind Herrebrøden, VG-journalist

– Akkurat nå står jeg her. Usikker på om alle millionene for Wormgoor og Hansen er verdt pengene. Kan isåfall endre til Sarpsborgs Vasjutin og heller gjøre Thomassen til RBK-forsvarer. De jeg er trygge på, er Eikrem, Smarason og Zachariassen. Kanskje litt for få opplagte kapteinsvalg og dessverre 0 millioner i banken. Skulle gjerne hatt muligheten til å endre Rashani til Jensen om det føles riktig mot deadline. To Mjøndalen-defensiv kanskje i overkant, men ser Joachim Olsen Solberg først og fremst som en main man i sitt lag, Sell inne på grunn av prisen.

Øyvind har valgt dette laget:

Dette er spillerne selv sine tips:

Fristen for å registrere lag er kl 14.30 lørdag. Hva venter du på?

Registrer laget ditt her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder