Viking lekte seg til seier i comebacket: – En perfekt kveld

STAVANGER (VG) (Viking-KBK 2–0) Anført av målscorerne Zymer Bytyqi og Zlatko Tripic herjet Viking med Kristiansund i seriepremieren.

– Det var en perfekt kveld. Vi ville starte med tre poeng og underholde publikum. Vi ville gjøre dem glade og stolte. Det tror jeg vi gjorde. Så sitter jeg igjen med en scoring også. Det er utrolig deilig, sier kaptein Tripic til VG.

Det var knyttet stor spenning til Stavanger-laget før deres første kamp i Eliteserien siden nedrykket i 2017. Spørsmålet var hvor bra kvaliteten til spillere som Bytyqi, Tripic og Høiland ville være i kamp på Norges øverste nivå.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Lettet

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Allerede etter 34 minutter kom det første svaret. Da flikket Tripic ballen gjennom til Ylldren Ibrahimaj, før den slepne indreløperen prikket høyrelabben til Bytyqi med et bananskrudd innlegg foran mål som høyrekanten avsluttet til side for Sean McDermott.

Stillingen sto seg til pause, men bare sekunder etter hvilen trillet Tripic ballen inn i det lengste hjørnet etter en ny målgivende fra Ibrahimaj.

– Jeg er lettet, glad og stolt. Guttene leverte en god prestasjon. Vi hadde mange som debuterte på dette nivået. Vi scoret to fine mål. I tillegg hadde vi mange sjanser. Så syns jeg vi var gode defensivt, sier Tripic, som roser lagkameratene.

Han trekker blant andre frem Ibrahimaj.

– I dag viser vi mye, mye kvalitet. Det er kanskje ikke så mange som hadde hørt om Ylldren Ibrahimaj, men han leverer to målgivende i debutkampen sin i Eliteserien. Vi har mye talent og mange spennende gutter. Folk har mye å glede seg til.

les også

KBK-spiller om Høiland: – En slu jævel

Lekte seg

Tripics 2–0-scoring satte ytterligere fyr på Vikings fotrappe spillere. I 15-minuttersperioden som fulgte herjet de offensive profilene fullstendig. Flere lekre kombinasjoner og tekniske detaljer resulterte i flere store sjanser.

Nevnte Bytyqi, Tripic og Ibrahimaj fikk selskap av Høiland, Kristian Thorstvedt og høyre back Sondre Bjørshol, som alle leverte glitrende prestasjoner – de to sistnevnte i sine første eliteseriekamper.

– Det er utrolig deilig. Vi kommer inn med en god innstilling. Vi var sikre på oss selv. Vi trodde på seier. Det vi leverer utpå her, er på høyt nivå. Vi viser at vi er et tøft lag å møte, og absolutt et lag å regne med i denne divisjonen, sier Thorstvedt til VG.

Det mener også Ibrahimaj.

– Vi spiller fin, offensiv fotball og varter opp med mange fine angrep. Vi klarer å få to fine mål. Vi skulle hatt enda flere, men når vi klarer å vinne 2–0 i den første kampen, med så mange folk på tribunen som støtter oss ... Det er helt fantastisk, sier Ibrahimaj til VG.

GLISTE FOR SEIER: Kristian Thorstvedt, Ylldren Ibrahimaj, Zlatko Tripic og Zymer Bytyqi var overlegent best på SR-Bank Arena. Foto: Carina Johansen/NTB scanpix

Topper tabellen

Etter timen spilt var Kristiansund heldige som ikke lå under med flere mål. Mot slutten av oppgjøret forsøkte Kristiansund å redusere, men fjorårets seriefemmer klarte aldri å utøve noe farefullt press på et disiplinert og konsentrert Bjarne Berntsen-mannskap.

Seieren betyr at Viking legger seg på en foreløpig førsteplass på tabellen, sammen med Vålerenga.

– Det beste med dette laget er løpskraften, energien, viljen, samholdet og lagmoralen. Det er en gjeng som trives sammen og som jobber hardt sammen hver eneste uke. Vi har trent hardt, men det er ingen som har klaget på det, forteller Viking-trener Bjarne Berntsen til VG.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder