SJEKKER INN: Gian Piero Gasperini og personer i støtteapparatet til Atalanta på vei inn til Hotel Westin hvor laget bodde før mesterligamøtet mot Valencia. Foto: JOSE JORDAN / AFP

Hevder syk Atalanta-trener kan ha utsatt mennesker for helsefare

Gian Piero Gasperini (62) får kraftig kritikk for å ha utsatt en rekke mennesker for helsefare etter at Atalanta-treneren dro til Champions League-kamp i Valencia med symptomer på corona-smitte.

 • Jostein Magnussen

Artikkelen er over 114 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Her er 62-åringen på vei inn til Hotel Westin i Valencia by 9. mars, dagen før returmøtet mot Valencia i åttendelsfinalen av Champions League. Overfor La Gazetta dello Sport har Gasperini innrømmet at han var veldig syk den dagen, men at han var redd for å dra på sykehuset siden de var overfylt av corona-smittede pasienter.

– Jeg følte meg dårlig. På ettermiddagen før kampen ble jeg verre.

Atalanta-manageren dro likevel på kamp til Mestalla senere på kvelden. Hans handlinger har fått Valencia til å reagere, skriver The Guardian.

– Vi er overrasket over at treneren har innrømmet at han visste at at han hadde symptomer på corona-smitte dagen før og samme dag som kampen ble spilt uten å ta forholdsregler. Disse handlingene, dersom det stemmer, kan ha satt en rekke mennesker i fare under reisen til og oppholdet i Valencia, skriver klubben i en uttalelse, og viser til at kampen ble spilt for tomme tribuner i tråd med de strenge tiltakene spanske helsemyndigheter hadde innført for å hindre Covid-19-smitte.

les også

Champions League-kamp utpekes som mulig smittebombe: – Sprøtt

Atalanta har sin base i Bergamo, en av byene som har vært hardest rammet av coronaviruset i Italia.

Da italienerne reiste hjem valgte Gian Piero Gasperini å isolere seg i tre uker ved Atalantas treningsanlegg. En antistofftest som ble utført for ti dager siden, skal ha bekreftet at han har hatt viruset.

– De to nettene etter kampen sov jeg knapt. Jeg følte meg elendig og det føltes som jeg hadde 40 i feber – selv om jeg var feberfri. Ambulansene kjørte i skytteltrafikk til sykehuset. Det var som om vi var i krig. På natten tenkte jeg «hvem vet hva som vil skje med meg hvis jeg ender opp der», har Gasperini fortalt La Gazzetta dello Sport.

Snaut seks dager etter Champions League-kampen ble det kjent av 35 prosent av spillerne og støtteapparat i Valencia hadde testet positivt på corona-viruset.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Mer om

 1. Champions League
 2. Coronaviruset
 3. Atalanta
 4. Valencia CF

Flere artikler

 1. Fra minuspoeng til Europas fotball-eventyr

 2. Rapport: Liverpool-kamp resulterte i opptil 41 coronarelaterte dødsfall

 3. Presidenten anbefalte vodka og traktor mot corona - nå innrømmer han å ha blitt smittet

 4. Håndballspillere coronafaste i Kristiansand: – Går gjennom en vanskelig tid

 5. Spiller-sjefen åpner for kortere omganger i Premier League

Fra andre aviser

 1. Champions League-trener fryktet for livet: – Følte meg helt ødelagt

  Aftenposten
 2. WHO frykter nye smitteutbrudd etter disse bildene fra Italia

  Bergens Tidende
 3. Dugnaden er ikke slutt!

  Fædrelandsvennen
 4. Syv kamper. Tolv dager. Her er vår vurdering av Champions League-sluttspillet.

  Aftenposten
 5. WHO frykter nye smitteutbrudd etter disse oppsiktsvekkende bildene fra Italia

  Fædrelandsvennen
 6. Tidligere Molde-spiller skal være smittet av koronaviruset – hele klubben i karantene

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no