2015: Liverpool danner æresvakt for Chelsea-spillerne når de entrer banen i mai 2015.

Klopp: – «Trenger ikke» City i æresvakt

Pep Guardiola har lovt at Manchester City-spillerne skal danne æresvakt når Liverpool entrer banen torsdag kveld. Jürgen Klopp sier at det ikke er viktig for ham.

Publisert:
Artikkelen er over to år gammel

– Jeg trenger det ikke, for å være ærlig, sa Klopp på sin pressekonferanse onsdag - foran torsdagens kamp mot Manchester City.

Det er Liverpools første match siden ligagullet ble sikret da City tapte for Chelsea sist uke. City-sjef Guardiola bekreftet allerede i helgen at spillerne hans skal danne såkalt æresvakt – altså stå i to rekker og og klappe for mesterne når de entrer Etihad torsdag kveld.

– Vi vil hilse Liverpool når de kommer på besøk. Vi gjør det, fordi de fortjener det, sa Guardiola, ifølge BBC.

Les også

– Har vist at han kan kjempe med Guardiola og Klopp neste sesong

Chelseas seier over Manchester City vil huskes best for Liverpools gull.

– Jeg husker ikke om jeg har fått æresvakt tidligere, sa Jürgen Klopp på pressekonferansen onsdag, gjengitt av Metro.

– Det er en hyggelig gest - det er 100 prosent. Jeg trenger det ikke, for å være ærlig. Vi drar dit for å spille og vinne en fotballkamp. Vi feirer ikke noe som skjedde ei uke tidligere, sa Klopp - som tidligere har vunnet Bundesliga to ganger med Borussia Dortmund (2011 og 2012).

Æresvakt er en tradisjon i engelsk fotball. Liverpool-spillerne stilte selv opp for Chelsea i en tilsvarende situasjon i 2015. Chelsea hadde selv æresvakt for Manchester City i 2018.

– Jeg synes det er en god tradisjon å hylle mesteren hvis du møter dem i den første kampen etter at mesterskapet er bekreftet. Det viser respekt, sier Torbjørn Flatin, legendarisk redaktør for Liverpools supporterklubb i Norge.

Les også

Virgil van Dijk: – Det stopper ikke her

Liverpool har tatt den første ligatittelen på 30 år, og Virgil van Dijk (28) har allerede begynt å tenke på neste sesong.

– Jeg ville ha vært skuffet hvis ikke Liverpool applauderte en mester på samme måte. Men som Klopp vil jeg si at det ikke er noen stor sak, sier Flatin til VG.

– Men etter mitt skjønn er det høflig og riktig.

Jürgen Klopp er mer opptatt av neste sesong enn av hyllest etter det første Liverpool-gullet på 30 år.

– Manchester City, Manchester United og Chelsea vil bli sterke neste sesong. Tottenham og Arsenal kommer ikke til å sove i timen, ikke Leicester heller. Vi vil ikke forsvare tittelen, men angripe den neste.

Les også

Solskjær om Liverpool-gullet: – Det gjør vondt

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær gratulerer Liverpool med et velfortjent ligagull, men innrømmer at det…

VG-tips: Uavgjort.

Liverpool har vunnet ligaen. Og Manchester City har kontroll på andreplassen. Er det så mye å spille for her da? Joda. Vi tror Man.City er klare for å forsøke å reparere 1–3-tapet fra Anfield i november. Det er rett og slett litt stolthet som skal repareres.

Nå har det vist seg i de senere år at City-forsvaret ofte har trøbbel med de kjappe Liverpool-overgangene. Vertene vil trolig nok en gang ha ballen mest. Men når Liverpool får til de offensive kombinasjonene så lever City gjerne farlig.

Merkelig nok har ikke Liverpool vunnet noen av sine fire siste bortekamper i alle sammenhenger. Målforskjell: 0–6. Men det er noe med at måten man avslutter en sesong på ofte setter standarden for den neste.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

VG er e-kommisjonær og har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping. Oddstips gir inntekter basert på historisk e-kommisjonær-omsetning. Norsk Tipping har ikke innflytelse på hvordan VG redaksjonelt omtaler innholdet - her står redaksjonen fritt.

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no