BARE EN KAN SMILE: Ole Gunnar Solskjær og Frank Lampard fra kamp i oktober. Kun Solskjær har grunn til å smile etter helgens midtukerunde. Foto: GLYN KIRK / AFP

Drømmekveld for Solskjær i kampen om Champions League-plass

(West Ham-Chelsea 3–2, Everton - Leicester 2–1) Manchester United og Ole Gunnar Solskjær har nå kun to poeng opp til Champions League-plass.

 • Nils Mangelrød
 • Henrik Myhrvold Simensen

Det har de etter at Chelsea gikk på et overraskende tap borte mot West Ham onsdag kveld. Chelsea-manager Frank Lampard var skuffet over hvordan de kunne gi bort ledelsen og tape kampen på den måten de gjorde.

– Det er derfor vi kjemper om å være topp fire og ikke er nummer en eller to, sier Lampard til Sky Sports og fortsetter:

– Jeg er ikke fornøyd med kvelden, men på samme tid er vi to poeng foran Manchester United som har vært gode en tid nå, sier Lampard som også senere påpekte hvor fantastisk Solskjærs lag har spilt og hvilken flyt Manchester United har nå.

Dagens tap for både Chelsea og Leicester betyr at det kun er to og tre poeng opp til de to lagene på henholdsvis fjerde- og tredjeplass for Manchester United etter denne midtukerunden.

Leicester, som ikke har vunnet etter at Premier League startet opp igjen etter coronapausen, tapte 2–1 borte mot Everton tidligere på kvelden.

- Akkurat nå må man anta at Leicester er desidert svakest av de fire lagene som sloss om plassene der, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland om lagene som kjemper om Champions League-spill.

I utgangspunktet er det de fire første lagene som får spille i den gjeveste klubbturneringen i Europa. Samtidig kan det holde med 5. plass fordi Manchester City egentlig er utestengt fra klubbturneringen. Saken er anket.

Se hvordan Chelsea rotet bort ledelsen mot West Ham:

Manchester United har derimot helt motsatt formkurve av Leicester. Anført av en Bruno Fernandes i knallform har de røde tatt syv av ni mulige poeng de siste tre kampene, og leverte festfotball borte mot Brighton tirsdag.

På plassen bak Manchester United lurer Wolves, som kun har svakere målforskjell en Solskjærs lag. Nå er det med andre ord fire lag fra 3.-6.plass med kun tre poeng differanse når seks runder gjenstår av sesongen.

PS: 5. plass i Premier League kan holde til plass i Champions League. Om Manchester Citys utestengelse opprettholdes. Anken skal avgjøres i juli.

MATCHVINNER: Andrej Jarmolenko feirer matchvinner-målet. Foto: MICHAEL REGAN / X01348

Omstridt annullering

Chelsea har vist god form de siste ukene, med seier over Manchester City sist.

West Ham er på sin side i en desperat poengjakt for å komme seg bort fra bunnstriden i Premier League.

Og manager David Moyes trodde neppe at laget hadde dagen da de først scoret etter 35 minutter og tok ledelsen da Tomas Soucek satte ballen i nettmaskene etter corner. Men da jubelen hadde lagt seg, ble det klart at målet måtte VAR-sjekkes. Og det viste seg at Michail Antonio ble straffet for å ha hatt overkroppen i offside da Soucek satte ballen inn.

– De kom frem til rett avgjørelse, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland som mente at det hele var en «bisarr situasjon».

VAR har i etterkant vært ute og redegjort for beslutningen. Moyes var imidlertid ikke fornøyd.

– Dette VAR-opplegget begynner jeg å miste troen på. Jeg spydde. Jeg tenkte at skal vi få en beslutning her, sier Moyes til Sky Sports.

Snudde kampen

Og enda verre ble det da Diop felte Christian Pulisic bare minutter senere og dommeren pekte på straffemerket. Willian satte ballen sikkert i mål.

Men dette var corner-kvelden for West Ham som på nytt fikk corner rett før pause. Da hadde Rüdiger helt unødvendig surret ballen utover sidelinjen til corner.

Og Rüdiger fikk betale for surret. For på corneren knuste Soucek Cesar Azpilicueta i luften og selv om han var avventende i feiringen de første sekundene etter scoring, var det ikke tvil. West Ham hadde utlignet rett før pause.

Etter hvilen sjokkerte West Ham igjen. Antonio fikk stå helt alene inne i feltet, og banket inn den viktige 2–1-scoringen for vertene på London Stadium.

Men ledelsen greide de ikke å holde, Willian sørget for 2–2 med en frisparkscoring fra distanse.

Men rett før slutt var slusene fullstendig åpne i Chelsea-forsvaret. Andrej Jarmolenko fikk en banehalvdel å leke seg på, og plasserte ballen kontant bak Kepa i Chelsea-buret.

- Det har vært så mange kamper der vi har vært så nære. Å komme tilbake fra å ligge under og få det tilbake til 2-2 og deretter få det tredje målet viser at vi for fortsette å kjempe til slutten, sier Michail Antonio til Sky Sports.

Seieren betyr at West Ham nå ha tre poengs luke ned til nedrykksplass. For Joshua King i Bournemouth og Ørjan Nyland i Aston Villa ser det tungt ut. Begge lagene ligger på nedrykk med 27 poeng, ett bak Watford på trygg plass. King spilte hele kampen da Bournemouth tapte hele 4–1 hjemme mot Newcastle onsdag.

- Moyes trengte virkelig dette. Det er den beste måten å vinne fotballkamper, å ligge under og komme tilbake, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool38323385335299
2Manchester City382639102356781
3Manchester United381812866363066
4Chelsea382061269541566
5Leicester City381881267412662
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Chelsea FC
 3. Internasjonal fotball
 4. Sport
 5. Premier League
 6. Manchester United
 7. Ole Gunnar Solskjær

Flere artikler

 1. Totalkollaps fra Leicester: Nøkkelspillerne mistet hodet

 2. Supertalentet reddet Solskjær – sikret viktig poeng

 3. Supertallene som gir Solskjær håp: Best mot de beste

 4. Thorstvedt foran siste runde: – Det kan jo gå hvilken vei som helst

 5. Solskjærs skjebneuke: – Dersom det ikke går, er han fritt vilt

Fra andre aviser

 1. Solskjærs United fikk hjelp av bunnlag

  Aftenposten
 2. Supertalentet reddet Solskjær - men én ting bekymrer ekspert før skjebnekampen

  Aftenposten
 3. United vant skjebnekampen – Solskjær klarte sesongens store mål

  Aftenposten
 4. Supertalentet reddet Solskjær - men én ting bekymrer ekspert før skjebnekampen

  Fædrelandsvennen
 5. Drømmeovergang står på spill i jakten på Champions League

  Aftenposten
 6. Solskjær og Manchester Uniteds finaledrøm knust etter megatabbe: – Sjokkerende

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder