USA knuste Thailand – tidenes største VM-seier

(USA – Thailand 13–0) Amerikanerne var tidlig på rekordjakt og ga seg ikke før det sto 13–0 på resultattavlen. Ingen lag har vunnet med større margin i fotball-VM noensinne.

Det var Alex Morgan som startet målfesten etter 12 minutter. Stjernespissen ble også dagens kvinne med hele fem mål.

– Jeg er målløs. Det er helt fantastisk. Jeg er så takknemlig og ser frem til å spille neste kamp, sier Alex Morgan, ifølge Aftonbladet.

De øvrige målene ble scoret av Rose Lavelle (2), Lindsey Horan, Samantha Mewis (2), Megan Rapinoe, Mallory Pugh og Carli Lloyd.

Den tidligere VM-rekorden var Tysklands 11–0-seier over Argentina i Shanghai i 2007.

På herresiden har ingen lag vunnet med mer enn ni måls margin (Ungarn – Sør-Korea 9–0 i 1954, Jugoslavia – Zaire 9–0 i 1974 og Ungarn – El Salvador 10–1 i 1982).

– Det skal ikke være en så stor klasseforskjell i et VM, selv om USA vartet opp med en skikkelig oppvisning. Det var nesten vondt å se på til slutt, uttalte TV 4-ekspert Malin Swedberg.

TOPPSCORER: Alex Morgan (foran) har god los på gullstøvelen etter å ha banket inn hele fem mål mot Thailand. Foto: Robert Cianflone / Getty Images Europe

Kampen var USA sin første i dette mesterskapet. I den andre kampen i gruppen vant Sverige 2–0 over Chile etter to sene scoringer av Kosovare Asllani og Madelen Janogy.

Onsdag skal for øvrig Norge ut i storoppgjør mot vertsnasjonen Frankrike. Mens Norge vant komfortabelt 3–0 over Nigeria i første kamp, vant de franske kvinnene 4–0 over tabelljumbo Sør-Korea.

Kampstart er klokken 21.00, og kampen kan du følge i vårt livestudio.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder