MÅL-SNIK: Glimts Amor Layouni setter inn 3–1 mot Strømsgodset på Marienlyst stadion i august. Foto: Fredrik Hagen

Ny stjerne solgt – Glimt håver inn totalt 40 mill.

Bodø/Glimts svensk-tunisiske kantspiller Amour Layouni (26) går til egyptiske FC Pyramids for rundt 15 millioner kroner, ifølge Eurosport.

Sportslig leder Aasmund Bjørkan bekrefter overgangen overfor VG tirsdag morgen. Like før midnatt signerte 26-åringen en treårskontrakt, og han har dermed spilt sin siste kamp for Glimt.

– Først og fremst har Amours reise i Bodø/Glimt vært et eventyr. Dette er en spiller som aldri tidligere hadde vært høyere enn på nivå to og tre i Norge og Sverige, og som vi hentet fra Elverum i 2017. De stegene Amour har tatt på to år, som en voksen spiller, er helt fantastisk, sier Bjørkan til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Eurosport melder at overgangssummen ligger på rundt 15 millioner kroner.

– Vi skulle gjerne sett at han ble med oss inn i siste del av sesongen. Sånn sett er det litt blandet følelser. Men når sjansen kom, og alle var fornøyde, så er vi glade, legger Bjørkan til.

– Han har både debutert på landslaget til Tunisia og han har gjennomført en stor overgang til en klubb som satser tøft. Dette er derfor stort for alle som er involvert, sier han videre.

les også

Rapport: Vålerenga best – RBK henger etter på talentutvikling

– Det er vel ingen tvil om at dere på kort sikt er svekket i medaljekampen?

– Jada, Amour har hatt en fantastisk sesong, men sånn er fotballen. Nå åpner det seg et rom som andre forhåpentligvis kan vokse i.

Layouni-salget er nordlendingenes andre store spillersalg denne uken:

Stortalentet Håkon Evjen blir AZ Alkmaar-spiller fra januar. VG har tidligere meldt at den overgangen sikrer Glimt 25 millioner kroner. Dermed håver Bodø/Glimt inn rundt 40 millioner kroner på de to spillerne.

Her kan du kose deg med noen herlige «Layouni-skills»:

– Bodø/Glimt er en klubb som utvikler spillere og dette gir oss et økonomisk fundament. Vi investerer tøft i vårt eget akademi som gir spillere fra lokalområdet og Nord-Norge muligheten til å ta de stegene. Dette vil forhåpentligvis også bety at vi kan hente den neste Amour fra andre steder, sier Bjørkan.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder