STRAFFEMÅL: Erling Braut Haaland (19) feirer som om det skulle vært han selv som satte ballen i mål. Nordmannen fikset straffen, Dominik Szaboszlai scoret. Foto: GEPA pictures/ Jasmin Walter

Salzburg-treneren varslet prat med spillerne: – Erling er straffeskytteren vår

Erling Braut Haaland (19) fortsetter å herje med østerrikske midtstoppere og keepere. Søndag scoret han mot Rapid Wien. Om treneren hadde fått viljen sin, kunne det blitt enda flere.

 • Fredrik Tombra

Det var nok mange som klødde seg i hodet da Dominik Szaboszlai stilte seg opp for å ta Red Bull Salzburgs første av to straffespark – begge fremprovosert av Erling Braut Haaland – mot Rapid Wien.

Nordmannen var sikker som banken da han fikk sjansen fra krittmerket mot Napoli i midtuken. Og utførte samme oppdrag til ståkarakter mot Mattersburg og Parndorf tidligere i sesongen.

les også

Se alle seriekampene til Erling Braut Haaland på VG+

Pluss content

Szaboszlai traff på sitt forsøk, men Hwang Hee-chan maktet ikke å overliste Rapid Wien-keeper Richard Strebinger da han også fikk muligheten fra elleve meter. Egentlig skulle Haaland tatt straffen selv, noe RB Salzburg-trener Jesse Marsch ga klart uttrykk for via klubbens kanaler:

– Vanligvis snakker jeg med laget om straffesparkene, men ikke i dag. Kanskje burde jeg så fort som mulig fortelle laget at Erling er straffeskytteren vår.

les også

Haaland-showet fortsetter i Østerrike

Han så likevel langt fra skuffet ut da han sammen med Szaboszlai feiret 1–0-målet etter å ha blitt lagt i bakken mens han stormet fremover i 36 km/t.

Og da Hwang Hee-chan bommet på straffen sin, tok det ikke lang tid før nordmannen tok saken i egne hender og satte inn 2–0 på ekte goalgetter-vis:

Eventyrlig sesong

Braut Haaland har imponert fra første spark på ballen i inneværende sesong og tegnet seg for fire hat trick i tre forskjellige turneringer – to i ligaen og ett i henholdsvis Champions League (Genk) og cupen. Tilsammen er det blitt 21 mål på 14 opptredener i 2019/20-sesongen.

Han var «forbannet og sur» etter å ha score to ganger mot Napoli og pyntet på statistikken i Champions League, der han nå er toppscorer med seks mål på tre kamper – foran Robert Lewandowski (5), foran Harry Kane (4) og med dobbelt så mange mål som Mohamed Salah som er i den samme gruppen.

I Østerrike leder Haaland toppscorerlisten med tolv mål på ti kamper – etter tolv runder spilt. Han følges tett av Wolfsbergs Shon Weissman (11) og Austria Wiens Christoph Monschein (10), men om han også får solo-ansvaret for straffesparkene kan det bli vanskelig å ta over tronen fra 19-åringen.

Sammenlignes med stjerner

De enorme tallene til Haaland har fått flere til å dra frem lovordene – og etter Napoli-kampen onsdag ble det spekulert i om Haaland vs. Kylian Mbappé ville bli det nye «Cristiano vs. Messi». Prestasjonene har også gjort at han kobles til store klubber som Barcelona og Manchester United. Ole Gunnar Solskjær ønsket ikke å kommentere spekulasjonene da VG stilte ham spørsmål om dem torsdag.

Sammen med Dortmunds Jadon Sancho (19), Juventus’ Matthijs de Ligt (20) og Atlético Madrids João Felix (19) er stjerneskuddet fra Jæren nominert til «Golden Boy»-prisen som deles ut i desember.

Sjekk Haalands mål hittil i sesongen:

Mer om

 1. Erling Braut Haaland
 2. FC Red Bull Salzburg

Flere artikler

 1. Haaland-showet fortsetter i Østerrike

 2. Haaland (19) er toppscorer i Champions League: – Jeg er forbannet og sur

 3. Erling Braut Haalands spisskollega: – Jeg er født til å spille fotball

 4. Haaland etter ny rekord: – Må jobbe beinhardt

 5. Pappa Alfi Haaland: – Spesielt å oppleve

Fra andre aviser

 1. Haaland fortsatte storspillet i knepen seier

  Aftenposten
 2. Fotballtoppen utelukker ikke Haaland-salg etter det vanvittige målshowet

  Aftenposten
 3. Haaland satte Champions League-rekord med to nye mål

  Aftenposten
 4. Hareide sammenligner Haaland med legende

  Aftenposten
 5. Haaland avsluttet Salzburgs målkalas

  Aftenposten
 6. Fotballtoppen utelukker ikke Haaland-salg etter det vanvittige målshowet

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no