Solskjær så Molde-kollapsen i lokalderbyet: – Underholdende kamp

KRISTIANSUND (VG) (Kristiansund – Molde 3–2) Formsterke Kristiansund snudde fra 0–2 til 3–2 mot serieleder Molde – og stoppet erkerivalens seiersrekke.

Og på plass for å se kollapsen: eks-Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.

Den nåværende Manchester United-manageren ga ikke mange fraser overfor pressen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Underholdende kamp, var hans korte kommentar overfor VG, før han gikk inn i Molde-garderoben.

I PRAT: Ole Gunnar Solskjær (t.v.) med nåværende Molde-trener Erling Moe. Foto: MORTEN ASBJØRNSEN / VG

Kollapsen ble komplett da Molde-keeper Andreas Linde ble i overkant selvsikker på et tilbakespill snaue ti minutter inn i omgang nummer to. Han forsøkte en innleggsfinte mot Liridon Kalludra, men Kalludra fikk en tå på ballen og et lite øyeblikk senere lå ballen i Molde-buret.

Og Molde, som ledet 2–0 etter en drøy halvtime, klarte aldri å svare. Dermed endte det 3–2 til hjemmelaget.

– Det er grusomt og de verste tapene jeg kan oppleve – det er forferdelig, sier Molde-kaptein Ruben Gabrielsen til VG før han fortsetter:

– Det er vondt å tape uansett, men det er et derby hvor vi er storebror og skal vinne.

Molde-trener Erling Moe forklarer kollapsen slik:

– Vi slutter å gjøre det vi skal gjøre etter 20 minutter. Vi blir med på krigen og begynner å slå mye langt. Vi kommer tilbake det siste kvarteret, men alt i alt er det midtperioden som er avgjørende og ødelegger for oss i dag, sier Moe til VG etter kampslutt.

På den andre siden smiler KBK-kaptein Dan Peter Ulvestad:

– Jeg hadde ikke drømt om dette ... Å komme under 0–2, men vinne 3–2. Det er knallsterkt. Ingenting er bedre enn å slå Molde, gliser han overfor Eurosport.

VG Live: Les utfyllende referat fra kampen her!

Allerede etter seks minutter begynte målfesten. Ohi ble spilt på åpent mål av Fredrik Aursnes og – angriperen som ble far for første gang i går – kunne enkelt sette inn 1–0 og sørget med det for en drømmestart for gjestene.

Flere knallharde dueller og høy intensitet preget kampbildet, og ingen av lagene klarte å spille seg frem til de store målsjansene før det eskalerte ti minutter før sidebytte.

Aursnes slo et godt frispark fra høyre mot bakerste stolpe, og en uheldig Bendik Bye i duell Ohi sendte ballen i eget nett.

Drømmetreff fra Bye

Kun sekunder senere banket uheldige Bye ballen i motsatt mål fra seksten meter.

Kristiansund har ikke tapt hjemme på eget kunstgress siden 19. august i fjor, da ble fjorårets seriemester Rosenborg for sterke og hjemme mot Molde viste de hvorfor på fotballens nasjonaldag.

Syv minutter etter reduseringen utlignet KBK-stopper Christophe Psyché. Torgil Gjertsen svinget inn et frispark fra høyre og etter litt om og men banket Psyché inn 2–2 fra kloss hold og sendte Kristiansund tilbake i kampen.

Kjempebrøler fra Linde

Etter sidebytte fortsatte den høye intensiteten og ti minutter inn i andre omgang eksploderte Kristiansund Stadion.

Liridon Kalludra jaktet det som så ut som en håpløs ball, men Andreas Linde i Molde-buret tok seg god tid og skulle vende bort midtbanespilleren, men Kalludra fikk en tå på ballen som trillet i det tomme målet til 3–2.

Etter snuoperasjonen bølget kampbildet frem og tilbake, men drøye ti minutter før fulltid burde Martin Bjørnbak utlignet for Molde. Stopperen fikk stå totalt umarkert i KBKs femmeter, men nyervervelsen klarte på utrolig vis å ikke styre ballen i mål til 3–3.

Molde etablerte en voldsom sluttspurt, men klarte aldri å få uttelling.

Med 3–2 seieren står Kristiansund nå med fire strake eliteserieseire og tok steget opp på medaljeplass, samtidig som de stoppet erkerivalens seiersrekke.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder