TAPTE DUELLEN: Neymar (t.h.) scoret ett, men Erling Braut Haaland scoret to. Foto: FRIEDEMANN VOGEL / EPA

Neymar ut mot egen klubb etter utelatelser: – De var redde

DORTMUND (VG) Superstjernen Neymar (28) scoret i 1–2-tapet mot Borussia Dortmund, men ble overskygget av showet til Erling Braut Haaland (19).

  • Arilas Berg Ould-Saada

Etter kampen, der to Haaland-mål sørget for tysk 2–1-seier, klaget brasilianeren på hvordan PSG har behandlet ham i ukene før åttedelsfinalen på Signal Iduna Park.

Neymar hadde nemlig ikke startet noen av lagets fire siste kamper. Forklaringen fra klubben var at 28-åringen, som de siste sesongene har mistet lagets viktigste kamper på grunn av skader på våren, har slitt med en skade i ribbena.

les også

Haaland hylles av verdensmester: – Allerede en stor spiller

Men nå forteller tidenes dyreste fotballspiller, omringet av reportere i pressesonen i Dortmund, at han selv ønsket å spille.

– Det er vanskelig å spille igjen når man har ikke har spilt de fire siste kampene. Dessverre var det ikke mitt valg, sier Neymar, som med disse ordene klarte å skape store overskrifter i franske medier i nattestimene.

Uttalelsene risikerer å få konflikten mellom ham og PSG til å blusse opp igjen. Forholdet var på sitt mest anspente da spilleren prøvde å presse gjennom en overgang til Barcelona i sommer.

– Det var en avgjørelse av klubben, av legene, det var de som bestemte det. Jeg likte det ikke, fortsetter Neymar med en alvorlig mine.

– Vi har hatt mange diskusjoner om det. Jeg ønsket å spille, jeg følte meg bra, men klubben var redde, og det gikk ut over meg til slutt, sier han etter tapet mot Dortmund.

les også

Stjernebråk i PSG to uker før Haaland-møte

PSGs baktanke var utvilsomt å ta minst mulig risiko ettersom Neymar har mistet tre av fire åttedelsfinaler i Champions League siden han ble hentet fra Barcelona på sommeren i 2017. Han mistet returkampen mot Real Madrid i 2018 og begge oppgjørene mot Manchester United i fjor. Begge gangene røk PSG ut av turneringen.

– «Ney» manglet rytme og kamper i bena, innrømmet PSG-trener Thomas Tuchel etter kampen mot Dortmund.

Den 11. mars har brasilianeren muligheten til endelig å sende PSG videre i Champions League. En 1–0-seier vil være nok til å slå ut Haalands Dortmund i returkampen.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Mer om

  1. Champions League
  2. PSG
  3. Borussia Dortmund
  4. Neymar

Flere artikler

  1. Neymar var hjernen bak Haaland-håning

  2. PSG-spiller forklarer hvorfor de hånet Haaland: – Det hører med

  3. PSG-kapteinen før Haaland-møte: – Fantastisk å spille mot en som ham

  4. Spissduellen: Dette hadde Mbappé oppnådd på Haalands alder

  5. Haaland svarer Rekdal etter «verdens beste»-melding

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder